Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Deze Japanse traditie zal je minder vergeetachtig maken

0

Fouten zijn onvermijdelijk. Overwerkte piloten vergeten elke dag stappen op hun checklist vóór de vlucht. Afgeleide chauffeurs rijden hun eigen garages in.

Gelukkig is onze soort na millennia van menselijke blundering eindelijk bereid om een ​​behulpzame stelregel toe te geven: we zijn allemaal idioten soms. En daarom kunnen we actie ondernemen om onbedoelde idiotie op te vangen voordat het toeslaat. Daarom werken piloten altijd in paren. Auto’s zullen niet starten tenzij ze uit het wagenpark zijn. Uitgevers hebben rigoureuze proeflezingen (en je hebt een autocorrectie).

Het idee dat de meeste fouten kunnen worden opgevangen voordat ze schade aanrichten, wordt poka-yoke genoemd, een Japanse term die ruwweg “foutbeveiliging” betekent.
Gepopulariseerd door Toyota-ingenieur Shigeo Shingo in de jaren zestig, werd de poka-yoke oorspronkelijk geïmplementeerd om te zorgen dat assemblagelijnarbeiders niet per ongeluk stappen van het proces overhielden die de productie naar beneden haalden. Tegenwoordig leidt het onze professionele wereld op duizenden ongeziene manieren. Als je ernaar op zoek gaat, kun je zien dat deze gedragswaarborgen zich op grote manieren manifesteren (zoals hoe het lanceren van nucleaire raketten het gelijktijdig draaien van twee sleutels vereist, waarbij een enkele persoon wordt belet zelf een aanval te starten) en klein (zoals hoe Microsoft Word vraagt ​​”weet u zeker dat u wilt stoppen” wanneer u een venster probeert af te sluiten). En zolang je eerlijk bent en je bewust bent van de fouten die je maakt, is het heel gemakkelijk om je eigen dagelijkse leven te poka-jukken.

Bijvoorbeeld:
Wil je een ​​pakje op het postkantoor versturen, maar vergeet je het (of negeer het gewoon) als je ’s ochtends naar je auto gaat?

Erken de fout en poka-yoke het: plaats je autosleutels bovenop het pakket als je ’s avonds thuiskomt, om te zorgen dat je het morgen niet vergeet.

Ben je weleens in de douche en kan je je niet herinneren of je je haar al hebt geshamponeerd?

Poka-yoke je proces: draai de container ondersteboven nadat je hem hebt gebruikt om jezelf te vertellen dat het werk gedaan is (en draai hem aan het begin van je volgende beurt weer rechtop).

Gevoelig voor het verzenden van e-mails waar je snel spijt van hebt?

Ga naar je Gmail-voorkeuren en klik op “enable undo send” om jezelf maximaal 30 seconden te geven om een ​​verzonden bericht te annuleren voordat het inbox doomsday raakt.

We kunnen doorgaan met voorbeelden in je leven en de rest van de wereld, maar de belangrijkste sleutel tot poka-yoke is gewoon je bewust zijn van je eigen fouten. Dit neemt een mate van emotionele intelligentie, dus wees eerlijk tegen jezelf en wees vergevingsgezind. En als dat te moeilijk blijkt, wees dan in ieder geval dankbaar dat je niet degene bent die een typfout op het Lincoln Memorial heeft gegraveerd. Daar is een vent die een spellingcontrole had kunnen gebruiken.

 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close