*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Deze voedingsmiddelen helpen je op gewicht te blijven

0

Bepaalde soorten fruit en groenten helpen je makkelijker je gewicht te behouden of zelfs gewicht te verliezen. Dat blijkt uit een grootschalige Amerikaanse studie. Het gaat vooral om groenten en fruit die rijk zijn aan flavonoïden, organische verbindingen die tot de antioxidanten gerekend worden.

Wetenschappers van de Universiteiten van Harvard en East Anglia volgden 124.086 Amerikaanse mannen en vrouwen gedurende 24 jaar op: om de twee jaar werden ze gewogen en moesten ze een vragenlijst over hun voedingsgewoonten invullen. In deze datavonden de onderzoekers een verband tussen een hogere inname van verschillende types flavonoïden en het behouden van gewicht op middelbare leeftijd. Mogelijk kunnen deze voedingsmiddelen ook een rol spelen in het verliezen van gewicht en het voorkomen van obesitas en de consequenties daarvan.

De flavonoïden die een invloed hadden op het gewicht van de proefpersonen, komen vooral voor in fruit zoals bosbessen, kersen, appels, peren, pruimen, aardbeien en druiven. Ook pepers en selder werden geassocieerd met minder gewichtstoename. Bij bijvoorbeeld sinaasappelen en uien, die een ander type flavonoïden bevatten, was er geen duidelijk verband.

De onderzoekers besluiten dat zelfs een kleine hoeveelheid inname van deze fruit- en groentensoorten (ongeveer 100 gram per dag) een verschil kan maken . Mogelijk zijn er nog andere soorten, zoals blauwe bessen en frambozen, die een gelijkaardig effect kunnen hebben, maar deze werden niet specifiek opgenomen in de vragenlijst.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close