*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Deze voedingsmiddelen moet je NOOIT eten na het sporten.

0

Als je sport doe je dat voornamelijk om af te vallen en fit te blijven. Maar je moet altijd goed inplannen als het gaat  om wat en wanneer je eet met sporten. Want na het sporten heb je weer energie nodig. Je hebt vast al gehoord over bepaalde producten die goed voor je zijn, maar zo zijn er ook een aantal die juist niet goed voor je zijn na het trainen.

Omdat veel mensen niet weten welke producten niet goed zijn, hebben wij 10 voedselproducten die je niet moet eten na het sporten voor jou op een rij gezet. Kijk snel verder.

1. Pizza

Het doel van je maaltijd is koolhydraten en aminozuren zo snel mogelijk via je bloed naar de spiercellen te krijgen. In pizza zitten ongezonde vetten die spijsvertering vertragen.

2. Rauwe groenten

Dit vind je misschien raar wan ons is aangeleerd dat groenten goed voor je zijn. Maar rauwe groente geven niet voldoenden brandstof of calorieën om het lichaam te helpen herstellen na een intensieve work out, want dan ben je veel energie kwijtgeraakt. Als je toch groente wilt eten kook ze dan. En wil je ze toch rauw eten eet ze dan met een biefstuk of magere kwark want die zijn eiwitrijk.

3. Koolzuurhoudende dranken

Als je hebt gesport heb je het meestal warm. En meestal als je het warm hebt ga je drinken. Cola en icetea zijn heerlijk om te drinken. Maar koolzuurhoudende dranken zijn niet goed na het sporten. Er zit veel suiker en andere troep in. Drink liever kokoswater of puur sinaasappelsap. Hierdoor krijg je een dosis kalium binnen en dit is gunstig voor de opbouw van je spieren en bloeddruk.

4. mueslirepen

Het zou wel lekker zijn een mueslireep. Maar de repen bevatten veel suikers en hierdoor zal je een korte energie boost krijgen die snel weer daalt. Hierdoor kak je snel in. Als je toch een reep wilt eten eet dan een eiwitreep. Deze bevatten veel minder suiker. Het beste kun je deze ook na de work out eten

5. pittig en/of gekruid voedsel

Je spijsvertering kan verstoord raken door het eten van pittig eten. Hierdoor kan je last krijgen van je maag en/of darmen doordat er brandend maagzuur omhoog komt.

6. kaas

Kaas is een bron van eiwitten maar de meeste kazen zitten vol met vet. Volvette kaas bevat veel calorieën. Het is lekker maar niet gezond na een work out. Wil je toch graag kaas eten kies dan voor mozzarella.

7. Chips

Lekker een zak chips als je thuis op de bank ploft na het sporten. Maar net als koek, chocola en andere vette snacks is dit niet goed. Lichaamscellen staan na het sporten tot 2 uur open. Dan moet je koolhydraten en eiwitten eten. Eet dan geen chips na het sporten die al gauw 1000 calorieën bevat. De vetten vertragen je spijsvertering en is dus niet goed om tot je te nemen.

8. Gefrituurd voedsel

Af en toe mag een patatje heus wel. Maar na een work out is dit funest voor je lichaam. Het bevat namelijk veel zout en vet. Hierdoor kan je sloom worden, en je lichaam kan zwak aan voelen. Buiten de transvetzuren die het het bevat heeft het ook een grote hoeveelheid zout.

9. Energie repen

Energie repen hoor je voor het sporten te eten en niet erna. Als je dit erna eet saboteer je jouw hele work out dieet. Als je energierepen op de juiste tijd neem kunnen ze je de juiste kracht geven die je nodig hebt. Maar na het sporten verlaag je je metabolisme en daardoor word de productie van vet gestimuleerd.

10. Energiedrankjes

Energie drank is het laatste dat je moet drinken na het sporten. Oorspronkelijk bestaat energie drank uit water, koolhydraten en elektrolyten. Maar tegenwoordig zijn cafeïne en taurine toegevoegd aan de drankjes. Rusteloosheid, beven, duizeligheid, suizende oren en hartkloppingen kan je krijgen door een teveel aan cafeïne. Cafeïne zorgt voor stijging van de bloeddruk. Tijdens je work out verhoogd je bloeddruk al dus dat is dan dubbel! Je kan dan last krijgen van hartritmestoornissen. Het beste dat je kun drinken is gewoon water!

Dronk of at jij ook gewoon nog onwetend al deze dingen, en ga je dit niet meer doen? Laat het ons weten en deel dit bericht met al je vrienden.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close