Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een nieuwsmail.
Schrijf u nu gratis in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Dieetdrankjes maken dikker, 3 alternatieven voor light en zero verslaafden

0

Suikervrije en dieetdrankjes helpen niet om gewicht te verliezen. Integendeel, je kan er zelfs dikker van worden. Dat blijkt uit een onderzoek van het Imperial College London. “Wie wil afvallen, drinkt beter water”, is de weinig verrassende conclusie van de onderzoekers. Voor iedereen die water saai vindt smaken, geven wij 3 alternatieven.

Dertig jaar lang verzamelden wetenschappers van het Imperial College London gegevens over de inname van ‘gezonde’ drankjes, maar zij vonden geen enkel bewijs dat zij gewichtsverlies stimuleren, diabetes tegengaan of helpen om de Body Mass Index (BMI) onder controle te houden.

Hoewel kunstmatig gesuikerde dranken minder calorieën bevatten, blijkt dat zij nog altijd de suikerreceptoren in de hersenen activeren, waardoor mensen naar voedsel verlangen. “Bovendien bestaat de perceptie dat die dieetdrankjes gezonder zijn, wat tot overmatig gebruik zou kunnen leiden. Wie wil afvallen, drinkt beter water,” concluderen de onderzoekers.

“Water smaakt zo saai,” zou je kunnen argumenteren. Maar dat is zo opgelost door er een paar (gezonde) dingen aan toe te voegen. Voor je het weet, ben je van je light en zero verslaving af!

1. Fruit infused water
Oftewel water waar je fruit en soms zelfs groenten bijdoet. Door je drankje zo’n infusie te geven krijg je meteen een overheerlijke en verrassende smaak. Om te vermijden dat de stukken zompig fruit in je mond terechtkomen, koop je best een trendy fruit infused waterfles. Onder andere te koop bij Urban Outfitters.

2. Zelfgemaakte ijsthee
‘Homemade ice tea’ staat vaak op de menukaart van hippe koffiebars, maar je kunt ook heel makkelijk zelf zo’n frisse ijsthee maken. Zet een pot thee en laat afkoelen met ijsblokjes in de ijskast. Even verfrissend, oppeppend en veel gezonder dan gewone ice tea. Je kan er ook citroen of munt door mixen, voor extra smaak.

3. IJskoffie
Drink je cola en co voor de cafeïne die erin zit? Dan is ijskoffie natuurlijk ook een alternatief. Makkelijk zelf te maken door een pot koffie te zetten en die te laten afkoelen. Voeg er amandel of kokosmelk aan toe voor de zoete smaak, nog een paar ijsblokjes erbij en klaar is kees.

Bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close