*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Dieetgeneesmiddel Belviq teruggetrokken vanwege het risico op kanker

0

Een klinische proef met het gewichtsverliesgeneesmiddel Belviq (lorcaserin) toont een verband met een verhoogd risico op kanker en de Amerikaanse Food and Drug Administration vraagt ​​de maker het medicijn van de Amerikaanse markt te halen.

Eisai Inc. heeft al ‘een verzoek ingediend om het medicijn vrijwillig in te trekken’, zei Dr. Janet Woodcock, die het FDA-centrum voor geneesmiddelenevaluatie en onderzoek leidt, in een verklaring van donderdag.

Nu, “we nemen maatregelen om het publiek op de hoogte te stellen,” zei ze, toevoegend dat “onze beoordeling van de volledige klinische onderzoeksresultaten aantoont dat het potentiële risico van kanker geassocieerd met het medicijn opweegt tegen het voordeel van de behandeling.”

Woodcock zei dat de FDA adviseert dat “patiënten moeten stoppen met het gebruik van het medicijn Belviq en Belviq XR [lorcaserin]en met hun zorgverleners moeten praten over andere behandelingsopties voor gewichtsverlies. Zorgverleners moeten stoppen met het voorschrijven en afleveren van Belviq en Belviq XR.”

Het bureau kondigde eerst aan dat Belviq mogelijk links naar kanker heeft in een mededeling van 15 januari.

Destijds zei de FDA “we kunnen niet concluderen dat lorcaserin bijdraagt ​​aan het risico op kanker,” maar “wilde het publiek bewust maken van dit potentiële risico. We blijven de resultaten van de klinische proeven evalueren en zullen onze definitieve conclusies en aanbevelingen meedelen. wanneer we onze beoordeling hebben voltooid. ”

Die beoordeling lijkt te hebben geleid tot oproepen tot vrijwillige intrekking van de medicatie.

Belviq verhoogt gevoelens van volheid zodat mensen minder eten. Het is beschikbaar als tablet (Belviq) en tablet met verlengde afgifte (Belviq XR).

Volgens de FDA werd Belviq voor het eerst goedgekeurd in 2012 als een aanvullende therapie om gewichtsverlies te helpen, samen met dieet en lichaamsbeweging, bij mensen met obesitas of overgewicht.

Afhankelijk van goedkeuring beval de FDA een gerandomiseerde, placebo-gecontroleerde studie uit te voeren waarbij 12.000 mensen werden gevolgd gedurende meer dan vijf jaar.

De studie werd afgerond in juni 2018, en de gegevens toonden aan dat terwijl 7,1% van degenen die een “dummy” placebo gebruikten, kanker ontwikkelde, dat aantal steeg tot 7,7% onder degenen die Belviq gebruikten.

“Een reeks van soorten kanker werd gemeld,” zei de FDA. “Verschillende soorten kanker kwamen vaker voor bij patiënten die werden behandeld met Belviq, waaronder pancreas-, colorectale en longkanker. Tijdens het onderzoek werd één extra kanker waargenomen per 470 patiënten die gedurende één jaar met de medicatie werden behandeld.”

Mensen die Belviq al hebben gebruikt, moeten ermee stoppen, maar “de FDA beveelt geen speciale screening aan voor patiënten die Belviq hebben ingenomen”, aldus Woodcock.

Bronnen:

news release, Feb. 13, 2020, U.S. Food and Drug Administration

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close