*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Dit ontbijt verwijdert cholesterol, bloedsuiker en gewicht

0

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en mag nooit worden overgeslagen.

Er zijn veel mensen die geloven dat ze hun gezondheid ondersteunen door het ontbijt weg te laten, en volgens de Association of UK Dieticians (BDA), eet slechts tweederde van de volwassenen in het VK regelmatig ontbijt, en ongeveer driekwart van de Amerikanen.

Sommigen beweren dat het belang van deze eerste maaltijd van de dag verstandig in de naam is opgenomen: we worden geadviseerd om het te eten om ons nacht vasten te breken.

Volgens diëtiste Sarah Elder gebruikt het lichaam veel energieopslagplaatsen voor groei en reparatie gedurende de nacht, dus een uitgebalanceerd ontbijt helpt het energieniveau te verhogen, evenals de hoeveelheden eiwitten en calcium die gedurende de nacht worden gebruikt.

Het geeft het lichaam energie, verbetert de concentratie en helpt het lichaam calorieën te verbranden. Studies hebben aangetoond dat het ontbijt is gekoppeld aan verbeterd geheugen en een lager risico op hartaandoeningen, obesitas, ziekte en hoog cholesterol.

Als we het ontbijt overslaan, ervaren we een toegenomen hunkering naarmate het suikergehalte in het lichaam laag is en we de rest van de dag te veel eten.

Het volgende ontbijtrecept is een gezonde optie om de dag te beginnen. Het ondersteunt het calorieverbrandingsproces, verlaagt het cholesterol- en glucosegehalte en helpt je om overtollig gewicht te verliezen.

De belangrijkste ingrediënten zijn haver en chiazaad. Chiazaden zijn overvloedig aanwezig in omega 3 en omega 6 vetzuren, en de krachtige antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen verbeteren de gezondheid van het hart en bestrijden artritis en diverticulose. Een ons chiazaad bevat 27% fosfor, 18% calcium, 30% mangaan, evenals kleinere hoeveelheden koper en kalium.

Aan de andere kant is havermout een rijke bron van beta-glucan, een oplosbare vezel die slechte cholesterol verlaagt. Haver bevat ook veel mangaan, selenium, zink, magnesium, ijzer, thiamine, fosfor, enz. Een kop gekookt havermout bevat 150 calorieën, 4 gram vezels en 6 gram eiwit.

Hier is hoe je je heerlijke ontbijt kunt bereiden:

ingrediënten:

1 kopje haver
4 eetlepels chiazaad
2 kopjes water
2 eetlepels honing
1 theelepel kaneel
Een beetje zout

instructies:

Giet het water in een pot, voeg kaneel toe en zodra het water begint te koken, zet je het vuur lager en voeg je de haver toe. Kook gedurende 5 minuten en haal de pan van het vuur. Bedek het en laat het 5 minuten rusten.

Roer, voeg chiazaad, honing en zout toe en geniet ervan!

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close