Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Dit soort training is cruciaal als je in de 50 bent

0

Genetische overerving terzijde, hoe je leefde toen je jonger was en hoe je nu kiest om te leven, beide hebben een grote invloed op hoe gezond je bent als je in de vijftig bent. Dat oude gezegde dat “spul je inhaalt” zal in dit decennium meer letterlijk worden als je nog niet eerder aan je gezondheid hebt gedacht: oefening in je 50s zal moeilijker zijn bij je eerste poging omdat je spierfunctie en genezend vermogen verliest . Bovendien, naarmate je ouder wordt, heeft je lichaam minder energie nodig, dus als je dezelfde hoeveelheid blijft consumeren als toen je jonger was, is het vrij zeker dat je ook een paar kilootjes extra bij je zult dragen.

Hoe je moet trainen in je 50s

Ugh. Wij weten. Maar je kunt de klok pauzeren, en dit is waarom: het is nooit te laat om te beginnen met trainen. Het enige waar u aan moet denken, is dat naarmate u ouder wordt, uw aandacht moet veranderen: het gaat niet langer om “het bezoek van de sportschool” om op gezette tijden gewichten op te heffen, maar meer om het bouwen van functionele kracht dan het ontwikkelen van een geïsoleerde spiergroep. Functionele kracht heeft alles te maken met het verbeteren van je vaardigheden in die spieren die je normaal in je dagelijks leven zou gebruiken: tillen, knielen, reiken, op en neer gaan en trappen beklimmen. De training moet zich richten op het nabootsen en verbeteren van deze bewegingen, zodat u “functioneel fit” kunt zijn. Omdat de bloedtoevoer naar uw spieren en pezen kan afnemen (meer dan 30 tot 40 procent), is er een groter risico op letsel.

We hebben geleerd dat we na 30 jaar na elke tien jaar spiermassa verliezen, maar dit klopt vooral na 50 jaar. “Over het algemeen begin je de bron te zien van meer lage rug- en knieproblemen”, zegt Andrew Steinfeld, een gecertificeerde kracht-en-conditioneringsspecialist bij Totum Life Science in Toronto, “samen met slechte gewoonten als het gaat om houding en bewegingsbereik.” Een vermindering van de niveaus van anabole hormonen (verantwoordelijk voor het opbouwen van massa) en eiwitsynthese zijn belangrijke overwegingen, maar activiteitenniveaus zijn “enorm belangrijk”, zegt hij. “Na 50 is prestatietraining, zoals doelen in de gewichtsruimte of voor sport, in verschillende mate fantastisch”, zegt hij. “Maar in toenemende mate is het idee om te trainen voor ‘activiteiten van het dagelijks leven’ nog belangrijker. ‘

Eerste stap: in balans brengen

Steinfeld suggereert dat je eerste stap balanswerk moet zijn: het is gemakkelijker om universeel te trainen en toe te passen, ongeacht je niveau van oefenen en conditionering. “Ga even op één voet staan”, zegt hij. “Als dat eenmaal mogelijk is, doe dan hetzelfde met je ogen dicht. Het is een eenvoudige beweging, maar niet gemakkelijk te beheersen. Hoe evenwichtiger je bent, hoe groter je bewegingsvrijheid in het dagelijks leven. ”

Tweede stap: mobiliteitswerk

Mobiliteitswerk is ook de sleutel, vooral in die delen van het lichaam die je helpen met alledaagse taken, zoals je ruggengraat, schouders, heupen en enkels. Elk gewricht kan gemakkelijk ‘op slot’ raken, dus het vergroten van uw kracht en mobiliteit in die gebieden levert veel algemene voordelen op. Denk aan muur Ws en Y’s, Roemeense deadlifts, glute bruggen en volledige kuithoogtes, allemaal ontworpen om de mobiliteit door je heupen en kern te vergroten. “Je lichaam beweegt op allerlei manieren, niet alleen voorwaarts en achterwaarts,” zegt Steinfeld, “en dat is belangrijk om te onthouden bij het sporten. Uw doel is om uw gewrichten aan te moedigen om uw lichaamsgewicht te stabiliseren en te ondersteunen, en om kracht en spiermassa op te bouwen. ”

Bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close