*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


DIT zegt je ontlasting over je buikvet! Wij wisten niet dat dit kon

0

Het is niet een heel geliefd onderwerp.. Poep. Sommige mensen draaien er om heen maar iedereen doet het. Wat veel mensen niet weten is dat je ontlasting ontzettend veel zegt over je gezondheid.

Dankzij je ontlasting kun je zien of je wel goed voor je zelf zorgt of juist niet. De gezondheid van je darmen speelt een belangrijke rol in je algehele immuunsysteem en welzijn. Hou dit dus goed in de gaten!

In dit artikel gaan we het hebben over de relatie tussen je ontlasting en je buikvet. Wetenschappers zijn zich in de afgelopen jaren steeds meer gaan richten op poep. Wat bleek? Je ontlasting kan vertellen waarom je niet van je buikvet afkomt. De onderzoekers analyseerden de bacteriële diversiteit van 3600 staaltjes, afkomstig van 1300 tweelingen.

Wit vet
Na de analyse gingen ze kijken naar het percentage viscerale lichaamsvet (dit is het witte buikvet rondom je organen) en het onderhuidse vetweefsel van de proefpersonen. Wat bleek? hoe diverser de samenstelling van bacteriën in je ontlasting zijn, hoe kleiner de kans is dat je overgewicht hebt. Ook wil dit zeggen dat je minder kans maakt op ongezond wit buikvet.

Probiotisch
De wetenschappers zijn er nog niet over uit of het verbeteren van je darmgezondheid ook echt kan leiden tot het afnemen van je buikvet. Ze raden aan om veel vezels en water binnen te krijgen. Ook zeggen ze dat probiotische gerechten je darmgezondheid stimuleren. Probiotische voedingsmiddelen zijn bijvoorbeeld: Yoghurt, augurken, zuurkool, doperwten, tempeh en kefir.

Vond jij dit artikel nuttig? Deel het dan op facebook met je vrienden!

Wil jij nóg meer weten over poep? Bekijk hieronder dan de 10 bizarre feitjes over poep!

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close