Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Dit zijn de 7 belangrijkste tips om niet aan te komen naarmate je ouder wordt!

0

Het is normaal dat je wat kilootjes aankomt als je ouder wordt. Maar hier is meer aan te doen dan je normaal gesproken zou verwachten. Je kunt de juiste maatregelen treffen en daardoor minder snel aankomen.

Wij hebben 7 tips op een rij gezet waardoor je minder snel aankomt en lekkerder in jouw vel zit!

1. Blijf aan lichaamsbeweging doen, ook als je minder goed te been bent.
Het is van essentieel belang om je lichaam in beweging te houden. Vergeet niet dat je stofwisseling met de jaren steeds trager wordt, waardoor het dus ook steeds makkelijker wordt om aan te komen.
Om dit te kunnen voorkomen, is het belangrijk om actief te blijven en de beste manier om dit te doen is door aan lichte, maar constante lichaamsbeweging te doen. Deze gezonde en vooral eenvoudige gewoonte zal ervoor zorgen dat je sterker wordt en dat je spieren en gewrichten jonger worden, waardoor je het effect dat veroudering op je lichaam heeft, tegengaat.

Denk niet bij jezelf dat je hier toch helemaal geen tijd voor hebt: drie sessies van tien minuten per dag is al voldoende.

Je kunt echt geweldige resultaten bereiken door slechts een klein beetje moeite te doen. Probeer het eens en zie zelf het verschil.

2. Blijf de geest stimuleren en pushen
Naast je lichaam, is het ook net zo belangrijk om je geest actief te houden. Vergeet daarom niet om je geest dagelijks uit te dagen door te lezen of spelletjes te doen als:
Kruiswoordpuzzel
Schaken
Sudoku

Dit soort bezigheden stimuleren verschillende delen van de hersenen en zorgen er daarbij voor dat je geheugen en concentratie verbeteren.

Dit zal het allemaal makkelijker maken om stress en depressie te voorkomen en een goede levenskwaliteit in stand te houden. Bovendien zal het je helpen om niet te gaan schransen als gevolg van de stress die je ervaart.

3. Let goed op caloriearme diëten
Veel caloriearme diëten kunnen ervoor zorgen dat je stofwisseling permanent trager wordt. Dit komt doordat je lichaam zal proberen om energie te besparen door minder calorieën te verbruiken. Door dus regelmatig dit soort diëten aan te houden, kan dit ervoor zorgen dat je stofwisseling blijvend langzamer wordt.

Door dagelijks minder dan 1200 calorieën per dag te eten, kan je stofwisseling bovendien ook ander weefsel in plaats van vetweefsel gaan verbruiken, zoals spierweefsel.

Daarom is het belangrijk om erg voorzichtig te zijn. Kies voor diëten die je lichaam voorzien van een hoop gezonde voedingsstoffen en al het andere dat het nodig heeft.

4. Eet veel voedsel dat flavonoïden bevat.
Eten dat rijk is aan flavonoïden zou je beste bondgenoot kunnen zijn om een gezond en uitgebalanceerd dieet aan te houden.
Het eten van voedsel dat rijk is aan flavonoïden kan er zelfs voor zorgen dat je je gewicht blijft behouden of dat je een klein beetje afvalt.

De beste ervaringen die mensen hebben gehad met het eten van flavonoïden rijk voedsel en gewichtsverlies, waren door de volgende voedingsmiddelen te eten:

Bessen (blauwe bessen, aardbeien, kersen)
Druiven
Thee
Appels
Uien
Prei
Broccoli
Het is al voldoende om slechts een van de voedingsmiddelen die we hierboven genoemd hebben in je dagelijkse dieet op te nemen om een aanzienlijk verschil te creëren voor je gezondheid.

5. Let goed op de gezondheid
Het verstrijken van de tijd en het verouderingsproces brengen aandoeningen met zich mee als hypertensie en osteoporose, die zeer beperkend kunnen zijn bij het doen van lichaamsbeweging.
Door je gezondheid goed in de gaten te houden, kun je met meer energie van je leven genieten. Hierdoor zal er een positieve cyclus ontstaan. Door je gezondheid onder controle te houden, zul je namelijk meer energie hebben om te bewegen, waardoor je je over het algemeen weer gezonder zult voelen. Bovendien zal het je helpen om een uitgebalanceerd dieet aan te houden.

6. Let van tevoren al op gewichtstoename
Het is belangrijk om vanaf het begin al bewust te zijn van mogelijke gewichtstoename.
Wacht niet tot de kilo’s zich al hebben opgestapeld, waardoor je hard je best moet doen om ze er weer af te krijgen. Dit zal namelijk lichamelijk en emotioneel een veel zwaardere en uitdagendere taak zijn.

Probeer zo vroeg mogelijk een paar gezonde dagelijkse gewoontes te ontwikkelen, om gewichtstoename naarmate je ouder wordt te voorkomen en ervoor te zorgen dat je niet te kampen krijgt met gewichtsproblemen.

7. Maak een goed schema
Een lichaam dat een schema heeft, is een gezond lichaam. In werkelijkheid zal deze eenvoudige gewoonte gewichtsverlies bevorderen en je stofwisseling verbeteren.
Dit gegeven wordt onderbouwd door meerdere onderzoeken, waaruit bleek dat mensen die binnen een tijdsvlak van acht tot twaalf uur aten meer gezonde voordelen voor hun lichaam ervoeren dan mensen die zichzelf toestonden om evenveel calorieën te consumeren, maar dan op elk willekeurig moment.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close