Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een nieuwsmail.
Schrijf u nu gratis in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Dit zijn de beste sporten voor je gezondheid

0

Als je denkt dat het lopen van een marathon je de ultieme fitheid oplevert dan heb je het mis. Een professor van de universiteit van Harvard raadt hele andere sporten aan voor je gezondheid.

Geneeskundeprofessor I-Min Lee heeft liever dat je je gewrichten spaart en kiest voor andere vormen van lichaamsbeweging. In een rapport van de Harvard Medical School, getiteld ‘Starting to Exercise’ omschrijft hij vijf soorten sport die goed zijn voor vetverbranding, spieropbouw, hart en hersenen.

1. Zwemmen
Met zwemmen beweeg je bijna elke spier in je lichaam zonder je gewrichten te belasten. Je hartslag gaat omhoog wat goed is voor je hartgezondheid. Verder bouw je spieren op. “Je zou zwemmen de beste work-out kunnen noemen die er is,” aldus de professor.

2. Tai Chi
Deze kalme vechtsport waarbij balans en concentratie een belangrijke rol spelen is vooral geschikt voor ouderen, meent Lee. “Balans is een belangrijk onderdeel van fitheid en naar mate we ouder worden, worden we daar minder goed in.”

3. Krachttraining
Repetitieve oefeningen met of zonder gewichten zijn een uitstekende manier om fit te worden. Het liefst combineer je de krachttraining met cardio in de vorm van een High Intensity Interval Training (HIIT).

4. Wandelen
Het is natuurlijk weinig intensief, maar het heeft wel degelijk nut. Diverse onderzoeken wijzen uit dat een half uur wandelen per dag goed is voor je psychische en fysieke gezondheid. De Harvardprofessor raadt aan om een stevige wandeling in te bouwen in je dagelijkse routine.

5. Kegeloefeningen
Minder bekend, maar daarom niet minder nuttig zijn de kegeloefeningen om de bekkenbodemspieren te trainen. Het idee is dat je de bekkenbodemspieren twee tot drie seconden aanspant en dat tien keer achter elkaar. Voor het beste resultaat herhaal je dit vier of vijf keer per dag.

Bron(nen):   The Independent

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close