*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Doe niet zo lui!

0

Luiheid is niet hetzelfde als moe zijn.

Als je moe bent dan is je lichaam te moe, als je lui bent, dan kan je het gewoon niet opbrengen en dat zit tussen je oren. Tips om minder lui te zijn.

Lui of moe?

Als je lichaam te moe is, dan kun je daar ook iets doen. Je kunt gezonder eten, beter slapen of meer ontspannen, enz zodat je fitter wordt. Als je lui bent dan moet je jezelf zien te motiveren. De volgende tips kunnen je daarbij helpen.

Plan je dag

Maak een to-do lijstje voor de volgende dag. Geen hele waslijst natuurlijk maar 3-5 haalbare punten. Tip: begin met het vervelendste klusje, dan heb je het ergste gehad.

Sta meteen op

Als de wekker gaat, sta dan meteen op. Blijf niet nog even liggen. Daar word je alleen maar lamlendig van en het wordt steeds moeilijker om op te staan.

Meteen doenlui tv kijken

Heb je rommel gemaakt of iets vuil gemaakt, ruim het meteen op. Laat het niet opstapelen zodat het een steeds grotere klus wordt waar je steeds meer tegenop ziet. Zet je vuile vaat niet in de gootsteen, laat je wasmand niet overlopen, laat de afwasmachine niet vol staan, laat je nagellak niet afbladderen, naai een afgevallen knoop er meteen weer aan. Kortom, stel het niet uit. En je zult zien, je voelt je beter als je het gedaan hebt.

Werk aan je conditie

Ga oefeningen doen zodat je je fitter en energieker voelt. Vervelende klusjes gaan je dan ook makkelijker af, en je wordt er minder moe van. Voor ideetjes kijk je bij fitness.

Weg met dat negatieve zelfbeeld

Als je vervelende klusjes laat liggen en de boel om je heen laat verslonzen gewoon omdat je te lui bent om het aan te pakken, dan voel je je niet goed over jezelf. Breng daar gewoon verandering in. Zet het knopje in je hoofd om. Denk positief. Zie jezelf niet langer als lui persoon, maar als een actief iemand.

Hou jezelf niet voor de gek

Als je iets moet doen waar je erg tegen op ziet, dan kun je wel eens de neiging hebben om zogenaamd heel druk te zijn met een ander, minder vervelend klusje. Als een soort excuus. Zo kun je zo maar de neiging krijgen om grote schoonmaak te houden als je eigenlijk moet gaan leren voor een tentamen. Hou je zelf niet langer voor de gek en doe wat je moet doen.

Beperk je tijd op social media

Gezellig als het is, er gaat erg veel tijd inzitten. Kijken of er berichtjes zijn, zelf berichten plaatsen. Het kan je goed bezighouden. En ondertussen doe je niks. Sterker nog je wordt er moe van. Spreek met je zelf af dat je b.v. niet langer dan een half uur aan social media besteedt.

Beloon jezelf

Je mag jezelf best belonen met iets leuk als je iets hebt gedaan waar je je goed over voelt. Dat stimuleert alleen maar.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close