*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Een dikke pad is niet perse ongezond

0

Uit een recente studie gepubliceerd in het International Journal of Obesity bleek dat body mass index (BMI) geen betrouwbare manier om iemands gezondheid te meten. Onderzoekers van de Universiteit van Californië-Los Angeles vonden dat bijna de helft van de Amerikanen (34,4 miljoen om precies te zijn), die overgewicht hebben en een BMI hebben tussen de 25-29,9) hartstikke gezond zijn. Ook zijn er nog 19,8 miljoen die worden beschouwd als zwaarlijvig met een BMI van 30 of hoger. Die niet ziek zijn of ongezonder dan dunnere mensen.

En meer dan 30 procent van de mensen met BMIs binnen het “normale” bereik (18,5-24,9), zijnongezond . Deze groep mensen gaat het vaak mis bij het diagnostiseren van een ziekte. Omdat ze pas naar de dokter gaan als de ziekt in een vergevorderd stadium is, omdat ze geloven dat ze gezond zijn. zegt Linda Bacon, Ph.D., een onderzoeker aan de Universiteit van Californië-Davis en auteur vanBody Respect: Wat Conventionele gezondheidsboeken, weglaten, en gewoon niet begrijpen over overgewicht.

Meer ziekten onder zwaardere mensen is het gevolg van andere variabelen gecorreleerd met een zwaarder gewicht, niet het gewicht zelf, zegt Bacon. Zo is er een sterke correlatie tussen het gewicht en de armoede en een sterke correlatie tussen armoede en slechte gezondheid, zegt ze.

‘Wat dat ons vertelt, is dat wanneer we proberen om de gezondheid van een persoon te beoordelen door simpelweg naar hen te kijken, maken we grote fouten”, aldus May.

Bron: Womenshealth Magazine

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close