*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Een gids voor de beste acupressuurpunten voor het verlichten van hartproblemen

0

Veel mensen weten niet dat ze de grootste moordenaar ter wereld huisvesten totdat het te laat is: het is natuurlijk een cardiovasculaire aandoening, die verantwoordelijk is voor meer dan een derde van alle sterfgevallen wereldwijd.

In de VS zijn de resultaten even grimmig. Een nieuw rapport gepubliceerd in Circulation onthulde dat 121,5 miljoen Amerikaanse volwassenen – ruwweg ongeveer 48 procent – een vorm van cardiovasculaire ziekte hebben. Hoewel de opleving gedeeltelijk wordt aangedreven door de bijgewerkte definitie voor hoge bloeddruk van 140/90 millimeter kwik (mmHg) tot 130/80 mmHg, identificeerden onderzoekers nog steeds hartaandoeningen als de belangrijkste doodsoorzaak. Beroerte is niet zo ver achter, omdat het de vijfde belangrijkste oorzaak van sterfte is.

Dit lijkt misschien slecht nieuws voor mensen die een risico lopen op hartaandoeningen en andere hart- en vaatziekten. Gelukkig zijn veel risicofactoren voor hart- en vaatziekten te voorkomen en kunnen ze al vroeg worden aangepakt met een gezond dieet en een actieve, schone levensstijl. Voor diegenen die op zoek zijn naar een voorsprong als het gaat om het behouden van de gezondheid van het hart, is acupressuur een goede keuze om te overwegen, gezien het vermogen om de bloeddruk te verbeteren, orgaanfunctie te ondersteunen, ontstekingen te verminderen en de bloedsomloop te verbeteren. Wat beter is, is dat acupressuur kan worden gebruikt om bepaalde symptomen van hartaandoeningen zoals angina pectoris te verlichten, of pijn op de borst of ongemak veroorzaakt door hartaandoeningen.

Een wijs woord: als u vermoedt dat een persoon een hartaanval heeft, is het beter om een ​​dringende medische behandeling te zoeken. Terwijl u wacht op hulp, zijn er hier acht acupressuurbehandelingen die u kunt gebruiken om de aandoening te beheersen.

Acupressuurpunten verbeteren de gezondheid van het hart

Acupunctuur en acupressuur hebben beide te maken met acupunten, die specifieke punten in het lichaam zijn die stoornissen van bepaalde organen en viscerale toestanden weerspiegelen. Hoewel beiden hun unieke voordelen hebben, kunnen mensen die onmiddellijke verlichting zoeken van ongemak veroorzaakt door hartaandoeningen en andere aandoeningen, veel baat hebben bij het leren van een aantal acupressuurpunten. Deze punten zorgen niet alleen voor verlichting van angina pectoris en pijn op de borst, maar het kan ook de algemene gezondheid van het hart verbeteren.

Hart 7 – Dit acupunt, aangeduid als Spirit Gate, is het ‘ultieme’ drukpunt als het gaat om het aanpakken van alle symptomen van hartziekten. Het bevindt zich aan de palmzijde van de pols, waar het vouwt, direct onder de pinkachtige vinger. Om dit drukpunt te activeren, drukt u gedurende een minuut zacht maar krachtig met uw duim, terwijl u normaal ademt terwijl u drukt. Afgezien van het verlichten van pijn op de borst, hartritmestoornissen en een bonzend hart, kan het ook worden gebruikt om slapeloosheid, angst en zelfs misselijkheid te behandelen.

Pericardium 4 – Je vindt dit acupunt, de Spleetpoort, aan de palmzijde van de arm. Het is halverwege tussen de pols en de elleboog en ligt in lijn met de middelvinger. Dit acupunt wordt gebruikt om hartklachten aan te pakken, evenals depressie, angst en angst. Om P4 te stimuleren, druk je met je duim op het acupunt terwijl je diep ademhaalt.

Pericardium 6 – Bij acupressuur is P6 een vitaal acupunt en wordt het gebruikt voor alle behandelingen voor pijn op de borst. Om dit acupunt te vinden, ook wel de binnenpoort genoemd, plaats je drie vingers ter hoogte van de polsplooi naar je arm – het is ongeveer drie vingerbreedten boven de vouw. Afgezien van pijn op de borst, kan het ook worden gebruikt om stress en bewegingsziekte te verlichten. Om dit acupunt te stimuleren, oefen een volle minuut constante druk uit.

Dikke darm 11 – Dit acupunt is vooral handig voor mensen die lijden aan hypertensie. Om L11 te lokaliseren, strekt u uw armen uit met uw handpalmen naar beneden gericht – het acupunt bevindt zich bovenop de elleboogplooi aan de rand van het gewricht. Om L11 te stimuleren, druk je gedurende een minuut met je duim in. Dit vergemakkelijkt de doorstroming van qi in de aderen en slagaders, die kunnen helpen hoge bloeddruk onder controle te houden.

Met een gezond voedingspatroon, een actieve levensstijl en de therapeutische voordelen van acupressuur is het veel gemakkelijker om hart- en vaatziekten te voorkomen (of zelfs te verslaan).

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close