Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Een stressvolle omgeving laat sporen na in het DNA

0

Hevige stress vroeg in het leven verhoogt de kans op een psychiatrische stoornis op volwassen leeftijd. Dat blijkt uit promotieonderzoek aan de Universiteit Utrecht.

Een belangrijk biologisch mechanisme dat de DNA-activiteit kan beïnvloeden zijn moleculaire veranderingen rondom het DNA, ook wel DNA-methylatie genoemd. Dezelfde omgevingsinvloeden die DNA methylatie veranderen, verhogen ook het risico op psychiatrische aandoeningen. Daarom onderzoekt dit proefschrift hoe de omgeving sporen nalaat in het DNA, en wat hiervan de consequenties zijn voor psychiatrische stoornissen.

Uit het onderzoek blijkt dat een stressvolle omgeving DNA methylatie beïnvloedt. Jeugdtrauma zorgt ervoor dat je op volwassen leeftijd anders reageert op stress. In een stressvolle situatie is de afgifte van het stresshormoon cortisol lager in mensen met meer jeugdtrauma. Deze lagere cortisol afgifte hangt samen met DNA methylatie van het KITLG gen.
Eerder onderzoek naar de invloed van hongersnood tijdens de zwangerschap toonde aan dat dit het risico op schizofrenie verhoogt. In deze studie hebben schizofrenie patiënten die blootgesteld waren aan de hongersnood hogere methylatie niveaus in een ander klein gebied op het DNA.

Deze onderzoeksresultaten helpen beter te begrijpen hoe psychiatrische ziektebeelden ontstaan. Wellicht zijn schadelijke gevolgen van dit soort traumatische ervaringen te verminderen of zelfs te voorkomen.
Ook zijn er aanwijzingen dat medicijnen die vaak aan psychiatrische patiënten worden voorgeschreven invloed hebben op DNA methylatie. Daarom is het belangrijk om in kaart te brengen hoe de verschillende omgevingsinvloeden met elkaar en DNA methylatie samenhangen.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close