*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Een wandeling van 10 minuten keert de vasculaire schade van 6 uur zitten om

0

We horen voortdurend hoe gevaarlijk langdurig zitten kan zijn, dus het is hartverwarmend om wat onderzoek te zien dat suggereert dat de schadelijke effecten van zitten teniet kunnen worden gedaan – en ook met aanzienlijk gemak.

Nieuw onderzoek suggereert dat hoewel vaatfuncties kunnen worden aangetast door lang te gaan zitten, een korte wandeling alles is wat nodig is om de vaatgezondheid te herstellen.

“Het is voor ons allemaal gemakkelijk om door werk te worden geconsumeerd en de tijd uit het oog te verliezen, waardoor we langdurig inactief worden,” zei Jaume Padilla, universitair docent voeding en fysiologie aan de Universiteit van Missouri in de VS, in een pers bericht.

“Uit onze studie bleek echter dat wanneer je 6 uur achter elkaar zit, of het grootste deel van een werkdag van 8 uur, de bloedtoevoer naar je benen sterk wordt verminderd. We hebben ook geconstateerd dat slechts 10 minuten lopen na langdurig zitten de nadelige gevolgen heeft omgekeerd. ”

Om tot hun bevindingen te komen, vergeleken de onderzoekers de vasculaire functies van een groep vrijwilligers zowel voor als na een periode van 6 uur aan een bureau. Ze ontdekten dat de bloedstroom in een slagader in het onderbeen (het popliteale gebied genoemd) aanzienlijk was verminderd als gevolg van de langdurige sedentaire positie. Dit is niet iets dat je wilt laten gebeuren.

“Wanneer je de bloedstroom hebt verminderd, wordt de wrijving van het stromende bloed op de slagaderwand, ook wel schuifspanning genoemd, ook verminderd,” zei Padilla. “Matige niveaus van schuifspanning zijn goed voor de arteriële gezondheid, terwijl lage niveaus van schuifspanning schadelijk blijken te zijn en het vermogen van de slagader om te verwijden verminderen. Uitzetting is een teken van vasculaire gezondheid. Hoe meer de slagader kan verwijden en reageren op stimuli, hoe gezonder het is. ”

Gelukkig kostte het herstellen van de bloedstroom naar gezonde niveaus niet veel – althans voor de vrijwilligers in de studie. De onderzoekers ontdekten dat slechts 10 minuten wandelen – de deelnemers hun eigen, comfortabele tempo laten bepalen – voldoende was om de vaatfunctie terug te brengen naar waar het zou moeten zijn.

Het is de moeite waard om een ​​paar dingen over dit onderzoek te vermelden. Ten eerste voerden de onderzoekers hun onderzoek uit met een zeer kleine steekproef: slechts 11 deelnemers namen deel aan het experiment. Ten tweede waren die vrijwilligers niet bepaald representatief voor de brede strook van de samenleving, allemaal gezonde jonge mannen (best mogelijke studenten van de universiteit waar het onderzoek werd uitgevoerd).

Maar hoewel de relatief beperkte reikwijdte van dit onderzoek betekent dat het misschien niet alle antwoorden heeft, maakt het toch deel uit van een groeiend aantal gegevens dat suggereert dat we de schadelijke effecten van langdurig zitten door beperkte uitbarstingen van activiteit kunnen overwinnen. Friemelen, staan, korte wandelingen maken en alles door elkaar mengen zijn allemaal voorgesteld om gezondheidsvoordelen te bieden, dus wat je ook doet, zit niet stil.

De bevindingen zijn gepubliceerd in Experimental Physiology.

Bronnen:

sciencealert.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close