*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Eenvoudige zit-test kan voorspellen hoe lang je zult leven

0

Het is een vraag waar we vaak over nadenken, vooral naarmate we ouder worden: hoeveel jaar heb ik nog? Nou, dankzij de Braziliaanse arts Claudio Gil Araujo, is er nu een eenvoudige test die je thuis kunt uitvoeren, in slechts een paar seconden, die zou kunnen voorspellen hoeveel jaar je nog hebt om te leven, volgens Discover.

Araujo kwam met de test nadat hij had gemerkt dat veel van zijn patiënten, vooral oudere, vaak moeite hebben met eenvoudige balans- en krachtprestaties, zoals iets van de vloer pakken of opstaan ​​uit een stoel. Omdat bekend is dat evenwichts- en conditioneringsproblemen het risico op gevaarlijke valpartijen en ongevallen verhogen (en ook de cardiovasculaire gezondheid kunnen schaden), vroeg hij zich af of de flexibiliteit, het evenwicht en de kracht van een patiënt kunnen worden gebruikt als een maat voor de levensverwachting.

Zijn idee was dat patiënten misschien meer gemotiveerd waren om beter in vorm te komen als ze een meer tastbare manier hadden om te bedenken hoe hun algehele gezondheid werd beïnvloed door hun conditie. Als een patiënt simpelweg wordt verteld in vorm te komen, zal zijn gedrag waarschijnlijk niet veranderen. Maar als ze te horen krijgen “als je niet in een betere conditie komt, kun je binnen vijf jaar dood zijn”, hebben ze de neiging het op te nemen.

Natuurlijk moest de test ook eenvoudig zijn. Als er dure apparatuur of meetapparatuur nodig was, zou de test waarschijnlijk niet voor veel mensen toegankelijk zijn. Dus ontwikkelden Araujo en collega’s de zit-rijs-test, of SRT. Het vereist geen enkele apparatuur en kan in seconden worden uitgevoerd.

Je kunt zelfs een vriend pakken en de test nu zelf proberen. Het wordt aanbevolen om losse of comfortabele kleding te dragen. Begin door rechtop in het midden van een kamer te staan. Zorg ervoor dat je, zonder je armen of handen te gebruiken, voorzichtig in een zitpositie met gekruiste benen zit. Als u eenmaal op uw gemak bent, probeer dan vanuit uw zitpositie rechtop te staan ​​- opnieuw, zonder uw armen te gebruiken voor hulp. Een eenvoudige illustratie (hierboven), verstrekt door Discover, kan u helpen om de stappen te visualiseren.

De test wordt gescoord op een puntschaal tussen 1 en 10 (5 punten voor zitten, 5 extra punten voor opstaan). Elke keer dat u een arm of knie gebruikt voor hulp bij het balanceren tijdens de test, trekt u één punt af van 10 mogelijke punten. Een half punt wordt afgetrokken elke keer dat je het evenwicht verliest, of wanneer de vloeibaarheid van de prestatie onhandig wordt.

Het lijkt een behoorlijk eenvoudige conditioneringstest, maar Araujo ontdekte dat het de levensverwachting met alarmerende nauwkeurigheid kon voorspellen. Hij testte het op meer dan 2.000 van zijn patiënten in de leeftijd van 51 tot 80, en ontdekte dat mensen die minder dan 8 punten scoorden op de test twee keer zoveel kans hadden om binnen de komende zes jaar te overlijden. Degenen die drie of minder punten scoorden, hadden vijf keer meer kans om binnen diezelfde periode te sterven. Over het algemeen was elk in de test behaald punt verantwoordelijk voor een daling van de sterfte met 21 procent.

Het onderzoek van Araujo werd alleen uitgevoerd bij patiënten ouder dan 50, dus de resultaten zullen niet hetzelfde betekenen voor jongere personen die de test maken. Maar ongeacht uw leeftijd, de test zou een nuttige benchmark voor uw algehele gezondheid moeten bieden. Als je jonger bent dan 50 en problemen hebt met de test, zou het een wake-up call moeten zijn. Het goede nieuws is dat hoe jonger je bent, hoe meer tijd je hebt om beter in vorm te komen.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close