Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Eiwitten hebben een positief effect op het gewicht en de slaap?

0

Een voedingspatroon dat rijk is aan proteïnes helpt om gewicht te verliezen en bevordert tegelijk de nachtrust. Twee positieve effecten die in verband worden gebracht met een betere gezondheid.

Het onderzoek gebeurde in verschillende fasen met als bedoeling om beetje bij beetje het verband te ontdekken tussen het gewicht, de slaap en een hele reeks parameters zoals de bloeddruk of de vet- en spiermassa. De deelnemers hadden allen overgewicht en volgden een vermageringsdieet(750 kcal/dag minder dan ze voor het onderzoek aten). De helft at voeding die rijk is aan proteïnen, de andere helft voeding met een matige hoeveelheid proteïnen. De proteïnebronnen waren vooral rund- en varkensvlees, maar ook peulvruchten zoals soja. Maar het voedingsschema kan uiteraard aangepast worden naar ander eiwitrijk voedsel.

Het resultaat was dat na drie à vier maanden iedereen kilo’s had verloren, maar de ‘groep van de eiwitrijke voeding’ had betere resultaten wat de slaap betreft en scoorde ook duidelijk beter bij de andere onderzochte parameters. Het positieve effect op de nachtrust is op zich al een belangrijke factor, maar het heeft ook een domino-effect: als gevolg van een slechte nachtrust is het voedingspatroon van de betrokken persoon de dag erna (veel) minder gezond, wat op zijn beurt dan weer een negatieve invloed heeft op de slaap, en zo verder. Een soort van vicieuze cirkel dus die proteïnes eventueel kunnen helpen doorbreken. Maar er is wel een kanttekening: het is zeker nodig om hierbij het advies van een arts of een professionele voedingsdeskundige te vragen en niet alleen te gaan experimenteren.

bron: The American Journal of Clinical Nutrition (http://ajcn.nutrition.org)

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close