*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Elke dag je dosis push-ups

0

Is je lichaam nog niet gewend aan een hoge dosis push-ups, probeer dan om niet te hard van stapel te lopen. Neem een kalme start en bouw geleidelijk aan je work-out op.

Een regelmatige work-out is dé manier bij uitstek om overtollige calorieën te verbranden, extra pondjes te verliezen en je spieren strakker te maken tot je opnieuw dat leuke figuurtje in de spiegel ontdekt.

Niet elke vorm van beweging activeert echter elke spiergroep in het lichaamen de meeste bewegingsroutines combineren cardio met kracht om elk onderdeeltje van het lichaam aan bod te laten komen.

Maar gelukkig bestaan er enkele alles-in-één oefeningen die het hele lichaam trainen zonder de noodzaak steeds over te schakelen op steeds uitgebreidere of zwaardere routines. Push-ups behoren tot die categorie.

Natuurlijk blijft het leuk en gevarieerd ze ook te combineren met andere bewegingen, maar ga je een drukke periode tegemoet, dan zal de eenvoudige push-up je zeker en vast ook helpen om je lichaam opnieuw in vorm en goede conditie te krijgen.

Maak je bovenlichaam sterker

Door langzaamaan elke dag het aantal push-ups op te bouwen, zorg je voor een sterk bovenlichaam zonder een overdreven grote spiermassa te kweken. Deze eenvoudige oefening versterkt de borst- en schouderspieren en helpt je een mooi, afgelijnd bovenlichaam te creëren.

Voel je buikspieren aan het werk

Terwijl theoretisch gezien push-ups ondergebracht worden onder de categorie vanoefeningen voor het bovenlichaam, hebben ze echter heel wat impact op andere delen van het lichaam als ze op de juiste manier uitgevoerd worden.

Hou tijdens het uitvoeren van de oefening de onderbuik in een rechte lijn. Hierdoor kan de ruggengraat de volledige lengte behouden. Deze houding tijdens het uitvoeren van de push-ups zal je buik en middel versterken en strakker maken zonder de buikspieren rechtstreeks in de routine te betrekken.

Ontdek dat je meer energie hebt

Maak je een periode door waarin je energie op een laag pitje staat, dan lijkt een work-out wel het verst van je gedachten. Je hebt helemaal geen zin in beweging en raakt helemaal niet op gang. Maar wist je dat zelfs het starten met een klein aantal push-ups je lage energieniveau een heuse oppepper kan geven?

Deze eenvoudige beweging bevordert je bloedcirculatie, genereert lichaamswarmte en laat zelfs je hersenen efficiënter werken. En zeg nu zelf, een push-up is makkelijk overal uit te voeren en vraagt geen uitvoerige toestellen of een duur abonnement in de sportschool. Een push-up is altijd en overal beschikbaar als je nood hebt aan dat tikkeltje extra energie.

Verhoogt de botdichtheid

Tijdens het verouderingsproces is het een normale evolutie dat de botdichtheidvermindert en de botten minder sterk worden. Het gevaar op botbreuken verhoogt, terwijl het genezingsproces ook meer tijd in beslag gaat nemen. Krachttraining is van het allerhoogste belang om de botten in het lichaam sterk te houden. Push-ups zorgen voor die nodige extra kracht in armen, benen, billen en buik.

Voer je ze elke dag op een correcte manier uit, dan zorg je er alvast voor dat verschillende spiergroepen in het lichaam versterkt worden en dat tegelijkertijd de polsen en ellebogen krachtiger worden. Hierdoor vermindert het risico op botbreuken in de armen, die langzamer genezen tijdens het verouderingsproces.

Verhoog de snelheid van je stofwisseling

Tijdens het uitvoeren van push-ups maakt je lichaam gebruik van heel wat verschillende spiergroepen op hetzelfde moment. Deze inspanning laat het hart sneller pompen, de hartslag verhoogt en het ritme van de ademhaling wordt sneller.

Het gevolg van deze acties is een geleidelijk aan verhogen van de snelheid van je stofwisseling, waardoor je sneller overtollig vet gaat verbranden en je lichaam in betere conditie raakt. Zet deze eenvoudige oefening op je dagelijkse agenda en je pakt hiermee zowel het versterken van de spieren aan als het verzorgen van de conditie van je hart door cardio.

Doe je push-ups op de juiste manier

4-push-upsBen je overtuigd van alle voordelen die de push-up gegarandeerd levert en wil je graag zo snel mogelijk aan de start?

Wil je spiermassa opbouwen en tegelijkertijd vet verbranden, je algemene conditie opvoeren zonder gebruik te maken van ingewikkelde toestellen of tijdrovende ritjes naar de gym? Lees dan snel hieronder hoe je push-ups op een correcte manier voor maximaal en snel effect kan uitvoeren:

  • Zorg voor een leuke yogamat en start al liggend op de buik met het gezicht omlaag. Hou de beide voeten samen en voel je lichaamsgewicht in borst en schouders.
  • Plaats beide handpalmen naast het lichaam, ter hoogte van de onderste borstlijn, op gelijke afstand van je schouders.
  • Buig de tenen zodat ze de grond raken en de hielen omhoog wijzen.
  • Duw jezelf omhoog door de spierkracht in je armen te gebruiken, terwijl je het lichaamsgewicht over handen en tenen verdeelt.
  • Strek de armen en houdt even de volledig uitgestrekte positie aan. Houd de buikstreek en ruggengraat lang. Buig vervolgens de ellebogen en keer terug naar de uitgangspositie.

Het aantal push-ups dat je wil uitvoeren, kies je zelf. Denk eraan niet te hard van stapel te lopen als je lichaam nog niet gewend is aan deze vorm van work-out.Luister naar je lichaam en las de nodige pauzes in zodra je merkt dat je lichaam hier nood aan heeft. Je kan werken met een x-aantal setjes en het aantal keren opdrukken verhogen zodra je lichaam het juiste ritme en de juiste uitvoering te pakken heeft.

Een tip is elke dag twee push-ups aan het totaal van de vorige dag toe te voegen. Las de nodige rustpauzes in om je lichaam de tijd te gunnen spiermassa en kracht op te bouwen. Beginners kunnen twaalf push-ups verdelen over drie dagen, een rustdag inlassen en de vierde dag starten met de opbouw. Je zal merken dat je na enkele weken een volledige set van push-ups vlot en in één enkele beweging zal uitvoeren.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close