Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Eten voor of na het sporten? De wetenschap heeft eindelijk het antwoord

0

Het is iets dat al jaren door sportmedewerkers in de vroege ochtend fel bediscussieerd wordt. En nu heeft een nieuwe studie eindelijk het dilemma opgelost of we voor of na de training zouden moeten eten.

Onderzoekers aan de universiteiten van Bath, Birmingham, Newcastle en Stirling analyseerden het energieverbruik van 12 gezonde fysiek actieve mannen in de leeftijd tussen 20 en 26. Elk van de mannen voltooide drie verschillende onderzoeken: het eten van een ontbijt met haver en melk en vervolgens rusten (oftewel geen oefening), twee uur voor het fietsen hetzelfde ontbijt eten gedurende 60 minuten en ten slotte het ontbijt volledig overslaan voordat dezelfde 60 minuten aan lichaamsbeweging worden gedaan.

Moet je eten voor of na het sporten?

De studie onthulde dat wanneer de mannen het ontbijt overgeslagen hadden, ze een gemiddeld calorietekort hadden gedurende de dag van ongeveer 150 calorieën gemiddeld, wat impliceert dat een vastende training het beste is voor gewichtsverlies.

“Deze resultaten suggereren dat voor gezonde jonge mannen een energietekort op korte termijn gemakkelijker kan worden bereikt als het ontbijt wordt weggelaten vóór de inspanning,” concludeerden de auteurs van het onderzoek. Zo werkt het: wanneer je op een lege maag traint, heeft je lichaam geen gemakkelijk toegankelijke energie uit voedsel, dus het trekt uit andere bronnen, zoals opgeslagen lichaamsvet, waardoor je lichaam effectiever wordt in het verbranden van vet en je helpt gewicht te verliezen.

Bovendien houdt het trainen in een vastgehechte staat uw insulinespiegels laag, waardoor uw lichaam meer groeihormoon kan produceren dat ook vet verbrandt. “Wanneer insuline wordt verhoogd, zoals het geval is nadat je hebt gegeten, zal je lichaam in een staat verkeren dat het vet wil opslaan en niet zal verbranden,” verklaarde Phoenyx Austin, MD, een gecertificeerde specialist in sportgeneeskunde, aan MindBodyGreen. “Het maakt niet uit of je je als een gek na een maaltijd oefent, je kunt pas lichaamsvet verbranden als de insulinespiegel daalt, wat meestal twee tot drie uur kan duren, zo niet langer.

Maar als u liever ontbijt eet voordat u traint, hoeft u zich geen zorgen te maken. Er zijn ook voordelen te behalen. De onderzoekers ontdekten bijvoorbeeld dat de mannen die ontbijt aten eerst meer koolhydraten in het algemeen verbrandden terwijl ze werkten en hun metabolisme versnelden voor later op de dag.

Bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close