*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Feng shui basics: Hoe vul je je huis met balans en harmonie

0

Je huis is een heilige plaats. Alles eraan en alles erin zou je doel of vreugde moeten geven. Sterker nog, de ruimte die u inneemt, moet een plaats van recuperatie zijn, een lanceerplatform van waaruit u kunt gedijen. In de kunst van feng shui word je de meester van je eigen ruimte. Het ontwerp van uw huis en de indeling van uw spullen beïnvloedt u op een onbewust, energetisch niveau. Hier zijn een paar tips voor het creëren van balans en harmonie in je heilige ruimte.

Maak ruimte vrij zodat u zich vrij kunt bewegen

Natuurlijk wil je naar huis en rusten, maar misschien heb je te veel meubels? Evalueer de noodzaak van grote meubelstukken, waaronder banken en tafels. Open ruimtes zijn kansen om vrij te bewegen. In de open ruimte vindt u mogelijk meer ruimte om luidruchtige spellen met uw kinderen te spelen. Je hebt misschien plotseling ruimte om een ​​trainingsroutine te starten of je kunt een yogamat naar beneden gooien en strekken.

Doorbreek de norm en verander de esthetiek van uw ruimte

Toen je opgroeide, raakte je gewend aan een opstelling van ruimte en spullen die voor je ouders werkten. Het arrangement dat voor uw gezin werkte, is waarschijnlijk niet het standaard arrangement dat u op dit moment in uw ruimte nodig heeft. Doorbreek oude gewoonten en normen door je de ruimte voor te stellen die je wilt, niet de ruimte die je is geleerd te volgen. Je ervaringen, interesses en verlangens zijn uniek voor jou; ontwerp een huis dat jouw pad kenmerkt.

Verwijder “verplichte” items die geen vreugde brengen

Evalueer de items in uw zoektocht om een ​​vreugdevolle leefruimte te creëren. Het blijkt dat je veel items bewaart om andere mensen te plezieren. Verkoop, doneer of gooi items weg die niet bijdragen aan uw vreugde of doel.

Introduceer een kleurenschema

Kleur is een lust voor het oog. Het juiste kleurenschema kan de toon zetten in elke gegeven ruimte. Stel u een kleurenschema voor elke kamer in uw huis voor. Gebruik accentuerende kleuren om afbeeldingen en decoraties in één keer te integreren. De kleurbalans kan de energiestroom in elke ruimte stimuleren. Elke keer dat u de ruimte binnenkomt, kan alleen het kleurenschema u onbewust van streek maken of u aanmoedigen. Het ontwerp van een kamer kan subliminaal gevoelens van eenzaamheid en angst of gevoelens van ontspanning en levendigheid teweegbrengen.

Neem empowerment van sensorische informatie op

Zintuiglijke informatie speelt een belangrijke rol in ons mentale en emotionele welzijn. Net zoals kleurenschema’s ons brein activeren door ons visuele gevoel, zo activeert textuur een emotionele reactie via ons tastgevoel. Als zoogdieren kunnen we gemakkelijk worden opgewekt door geur en worden beïnvloed door temperatuur. Als mensen voelen, worden we beïnvloed door de energieën die we niet kunnen zien. Fysieke items kunnen emoties bij ons opwekken. De mensen waarmee we in onze ruimte omgaan, wekken nieuwe oordelen en reacties op. De plaatsing van items kan invloed hebben op hoe we onze gedachten organiseren en beslissingen nemen. Organisatie is belangrijk, en empowerment van sensorische informatie kan dagelijks grote invloed hebben op uw leven.

Houd niet vast aan het verleden

Je moet je ruimte organiseren om je wensen, je dromen, je liefde en je passie te accentueren. Sommige items kunnen je herinneren aan verdriet, aan een tijd die je niet meer kunt delen met een speciale geliefde. Waarom zou je je geestelijke gezondheid schaden door dingen vast te houden die je herinneren aan wat je niet meer kunt ervaren? Luister naar die innerlijke stem en laat bepaalde dingen los. Sommige dingen kunnen bepaalde herinneringen oproepen en u tegenhouden op een plek die u niet langer hoeft te zijn.

Je ruimte is heilig. Je tijd en energie zijn belangrijk. Maak van je huis een plek die je ziel herstelt. Verander uw huis in een lanceerplatform om uw verwachtingen en dromen waar te maken.

Bronnen:

MindBodyGreen.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close