*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Fit Blijven Met Deze 5 Geweldige Gewoontes

0

Fit blijven, ongeacht je leeftijd!

Er is veel tegenstrijdige informatie over fitness – soms zie je door de bomen het bos niet meer. Maar echt, het is heel simpel. Ongeacht je leeftijd of conditie, is het hebben van een aantal fysieke activiteiten in je dagelijkse schema van essentieel belang. Het wordt vaak vergeten dat je geen kampioen-in-opleiding hoeft te zijn om gezond te kunnen bewegen. Wil jij lekker fit blijven? Lees dan deze vijf tips!

Stop met het zoeken naar excuses

Het weer is te slecht. Je bent lusteloos. Je hebt niet goed ontbeten. Wat het ook is, stop met het zoeken naar excuses. Je kunt altijd wel wat tijd vinden om je lichaam in beweging te krijgen. En je weet dat je je uiteindelijk zoveel beter zult gaan voelen. Fit blijven begint dus met het stoppen zoeken naar excuses.

Fit blijven – Loop meer

Het geheim van een leven lang fit zijn zit hem in eenvoudige handelingen, zoals meer lopen. Zelfs als je regelmatig naar de sportschool gaat, zijn de één of twee uur die je besteedt in de sportschool op de lange termijn zinloos als je de rest van de dag gewoon aan je bureau zit. Een sedentaire levensstijl kan zeer schadelijk zijn voor je gezondheid en kan je leven zelfs met jaren verkorten. Omgekeerd, zijn culturen die bekend staan om hun lange levensduur meestal een sterk voorstander van het lopen als een dagelijkse vorm van oefening. Wandelen kan bovendien heel meditatief zijn en kan werkgerelateerde stress gedurende de dag helpen te onderdrukken. Fit blijven kan gemakkelijk bereikt worden door dagelijks even te wandelen.

Heb plezier!

Het ploeteren op een loopband kan genoeg zijn om iedereen ineen te doen krimpen bij de gedachte om je oefeningen te gaan doen. Dus wat is het geheim om fit te blijven? Het is zo simpel als het hebben van plezier. Zoek een activiteit die je graag doet – zoals tennissen, wandelen, dansen, fietsen, yoga, boksen, noem maar op – en doe het gewoon. Als je houdt van wat je doet, is het niet langer een gevreesde training, maar een leuke hobby. Probeer eens wat nieuws! Fit blijven is heel simpel!

Besteed minder tijd ‘aan het doen van oefeningen’

Niet genoeg tijd hebben is niet langer een geldig excuus om geen oefeningen te hoeven doen. Recent onderzoek heeft aangetoond dat korte uitbarstingen van intense oefeningen, beter zijn dan lange slopende trainingen in de sportschool. Dit betekent dat je een full body workout in slechts 10 tot 20 minuten kunt voltooien. Het enige nadeel is dat bij deze zeer hoge intensiteit trainingen er korte rusttijden tussen de oefeningen door moeten worden ingelast. Als je de intense intervaltraining niet ziet zitten kun je met een stevige, 10 minuten durende, wandeling ook een aantal grote voordelen behalen.

Slaap voldoende om fit te blijven!

Slaap is echt belangrijk en dit moet niet worden onderschat. Beknibbelen op slaap maakt je suf, laat je gemakkelijker hunkeren naar voedsel en laat je slechte beslissingen nemen – zoals het niet doen van je lichaamsbeweging en in plaats daarvan voor de TV te ploffen met een grote bak ijs. Een chronisch slaaptekort zorgt er ook voor dat je voortijdig oud wordt en zet je lichaam onder spanning. Als je je leven lang fit wilt blijven is het inlassen van voldoende slaap van cruciaal belang.

Een levenslange fitheid is makkelijker dan je denkt. Het vereist een beetje toewijding, maar het zal zeker op de lange termijn de moeite waard zijn. Door het maken van een paar kleine veranderingen in je gewoonten en het aanpassen van je vooruitzichten, kun je een leven lang fit blijven.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close