*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Fit en gezond door 7 minuten per dag thuis sporten? “De ideale workout voor wie sport haat”

0

Via: Goed Gevoel

Staat “meer sporten” ook dit jaar weer op je lijstje met goede voornemens? Dat verdient respect, en daarom steekt de NINA-redactie jullie een (gezond) hart onder de riem. Elke zondag inspireren we jullie met fitte inspiratie uit de praktijk. Wij werken ons in het zweet bij de nieuwste of al iets oudere sporten, hieronder lees je daarvan het resultaat. Deze week probeerden we de bekende 7 minuten workout uit.

Ik heb niets met sport. Erger zelfs: ik heb er een grondige hekel aan en ik word al slecht gehumeurd als ik er nog maar aan denk. Godzijdank ben ik gezegend met een snel metabolisme, anders schreef ik dit nu wellicht vastgekluisterd aan bed, wegens te zwaar om nog door de voordeur te kunnen. Omdat ik het redelijk beschamend vind dat ik buiten adem ben als ik – echt waar – 2 minuten loop om een trein of bus te halen op mijn 25ste, besloot ik met spijt in het hart toch maar een poging te wagen.

Maar wat kies je in godsnaam uit als je werkelijk elke sport haat en er al zeker niet al te veel tijd wil aan besteden? De 7 minuten workout natuurlijk. Met behulp van een app elke dag amper 7 minuten in je woonkamer (!) sporten en toch fit en gezond worden? Klinkt echt helemaal iets voor mij. En zo geschiedde. Ik downloadde de app, kocht een jogging (zegt genoeg dat ik die niet had) en ging aan de slag.

12 oefeningen in 7 minuten
De workout werkt als volgt: er zijn 12 verschillende oefeningen die je binnen de 7 minuten moet uitvoeren. Denk daarbij aan oefeningen als push-ups, squats, planks, lunges en stersprongen. Elke oefening moet je 30 seconden lang met een zo hoog mogelijke intensiteit uitvoeren en tussenin rust je telkens 10 seconden uit. Op een stoel na heb je niets nodig om de workout te kunnen doen. Bedoeling is dat je dit elke dag herhaalt.

“Sterven” op bed
Klinkt als een eitje toch? Wel, vergis je niet. De workout is vol te houden omdat het maar 7 minuten duurt, maar na afloop lag ik – vooral in de eerste week – telkens te “sterven” op bed. En stijf dat ik was de dag(en) erna. Natuurlijk komt dit van iemand zonder conditie whatsoever, maar ook vrienden met wat meer sportervaring op hun teller, beaamden dat ze bekaf waren na de workout.

Fitter en strakker
Raar maar waar, voelde ik mij na een zestal weken wel écht fitter, en ik had toch tenminste de indruk dat mijn lichaam er ietwat strakker uitzag. Wat ik vooral erg fijn vond, is dat je de oefeningen overal kan doen: in je slaapkamer of woonkamer, maar ook buiten als je daar zin in hebt. En zeven minuten per dag kan iedereen wel vrijmaken, dus een gebrek aan tijd is ook al geen excuus. Een lange vakantie zorgde er uiteindelijk voor dat ik na een paar maanden toch opgaf, maar ik hoop in dit nieuwe jaar genoeg doorzettingsvermogen te hebben om opnieuw te beginnen. Al is het maar om niet meer dagelijks paars aangelopen op de trein te zitten.

Er zijn verschillende 7 minuten workout apps beschikbaar in zowel de Apple als Play Store. Ik gebruikte deze.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close