Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Fitness, vereenvoudigd: de sportschool is niet nodig om de gezondheid van het hart te verbeteren, aldus studie

0

Voor veel mensen is het vooruitzicht om hun fysieke fitheid en cardiorespiratoire gezondheid te verbeteren een intimiderend streven. Laten we eerlijk zijn, het vastleggen van een strikt en strak schema voor de sportschool is niet echt een wandeling in het park, vooral voor mensen die niet regelmatig sporten. Welnu, een nieuwe studie betoogt dat het verbeteren van de cardiovasculaire en cardiorespiratoire gezondheid eigenlijk net zo eenvoudig is als een wandeling in het park, letterlijk.

Onderzoekers zeggen dat eenvoudige, relatief gemakkelijke extra’s van dagelijkse activiteiten, zoals kiezen voor trappen boven de lift of elke dag naar het werk lopen, voldoende zijn om een ​​gezonder, langer leven te bevorderen, ongeacht de leeftijd, het geslacht of het fitnessniveau van een persoon.

“Mensen denken dat ze naar de sportschool moeten gaan en hard moeten trainen om fitter te worden”, legt studie-auteur Dr. Elin Ekblom-Bak van de Zweedse School voor Sport en Gezondheidswetenschappen in Stockholm uit in een uitgave van de European Society of Cardiology . “Maar het hoeft niet zo ingewikkeld te zijn. Voor de meeste mensen is alleen al actiever zijn in het dagelijks leven – de trap nemen, een station vroeg verlaten, fietsen naar het werk – voldoende om de gezondheid te bevorderen, omdat de niveaus zo laag zijn om mee te beginnen. Hoe meer je doet, hoe beter. ‘

De studie analyseerde 316.137 Zweedse volwassenen tussen de leeftijd van 18-74 jaar oud, die allemaal hun eerste arbo-screening hadden ontvangen tussen 1995 en 2015. De cardiorespiratoire fitheid van elke persoon werd gemeten met behulp van een cyclustest en vastgelegd via “maximale zuurstofopname” of VO2. Kortom, VO2 verwijst naar de maximale hoeveelheid zuurstof die het hart en de longen van een persoon hun spieren kunnen bieden tijdens lichamelijke activiteit of inspanning.

Vervolgens werd naar de Zweedse nationale registers verwezen om gegevens te verzamelen over eventuele cardiovasculaire sterfte of eerste cardiovasculaire gebeurtenissen die de deelnemers tussen 1995 en 2015 leden.

Onderzoekers ontdekten dat voor elke milliliter toename van de VO2 het risico op overlijden van de deelnemers met 2,8% daalde en het risico op een cardiovasculair voorval met 3,2%. Deze positieve voordelen werden waargenomen bij zowel mannen als vrouwen, in alle leeftijdsgroepen en fitnessniveaus.

“Het is vooral belangrijk op te merken dat een toename van de conditie gunstig was, ongeacht het startpunt,” zegt Dr. Ekblom-Bak. “Dit suggereert dat mensen met lagere cardiorespiratoire fitheid het meeste baat hebben bij het verbeteren van hun conditie.”

Onderzoekers schatten dat voor elke extra milliliter toename van VO2, een individu gemiddeld 3% minder cardiovasculair risico zou genieten.

“Dit is motiverender dan alleen mensen vertellen dat ze het beter moeten doen. Mensen in het lagere bereik van VO2 max zullen hun risico nog meer verlagen (9%), terwijl mensen aan de bovenkant van VO2 max hun risico met 1% zullen verminderen, ”merkt Dr. Ekblom-Bak op.

Dus houd het in beweging op die dagen dat je niet in de sportschool kunt komen. Een beetje wandelen kan een lange weg gaan.

De studie werd gepresenteerd op EuroPrevent 2019.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close