*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Foodie Rens Kroes komt weer met een idioot dieetadvies en deze keer is het echt gevaarlijk

0

De populaire dieetboekenschrijfster Rens Kroes, die bekend is geworden dankzij zus Doutzen,adviseerde zondagavond haar 280.000 Instagramvolgers om drie weken lang, twee keer per dag een glas klei te drinken. Maar volgens professor Koen Venema van de Universiteit van Maastricht is deze klei-detox ronduit gevaarlijk.

Kroes lag al eerder onder vuur vanwege voedingstips die tegen alle onderzoek indruisten. Haar reactie? “De wetenschap, dat is ook maar een mening. Ik ga op mijn gevoel en intuïtie af.” Leek dat tot nu toe hooguit een beetje dom, met haar kleidieet wordt het echt schadelijk. De zelfbenoemde powerfoodie beweert dat de klei vol zit met ‘supergezond’ kiezelzuur, fosfor, mangaan en kalium.

Negatieve straling
De enzymen in de klei zouden het lijf helpen om goede mineralen te absorberen en overtollig vocht, pus en ‘negatieve straling’ af te voeren. Professor Venema, gespecialiseerd in voeding en het maag-darmkanaal, doet al 16 jaar onderzoek naar het effect van klei op het lichaam en is erg sceptisch. Dat de enzymen in klei mineralen zouden opnemen, is volgens hem onmogelijk net als de afvoer van negatieve straling via klei. “Zie het maag-darmkanaal als een holle pijp van mond tot kont. Daar komt weinig straling bij, het is vrij donker daarbinnen,” zegt hij in het AD. De wetenschapper hoopt daarnaast dat Rens ongelijk heeft als ze beweert dat er fosfor in de klei zit. “Ik hoop het niet! Fosfor reageert met water en geeft een vreselijke reactie.”

Ernstig vitaminetekort
Het nuttigen van klei is allesbehalve onschuldig. Als het tegelijkertijd met voeding in het maag-darmstelsel terecht komt, hecht het zich aan componenten in het voedsel, bijvoorbeeld aan vitaminen. “Bij het nuttigen van zo’n grote hoeveelheid klei bestaat de kans dat er een ernstig vitaminetekort ontstaat in het lichaam. De vitaminen worden dan niet meer opgenomen, maar komen er samen met de klei van achteren weer uit. Met alle gevolgen van dien,” aldus Venema.

Bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close