*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Ga op je rug liggen voor de ‘happy baby’-pose. Dit is wat het voor je darmen kan doen

0

Voor de miljoenen mensen die lijden aan het prikkelbare darm syndroom (IBS), willen we dat u weet dat we uw pijn voelen. IBS – dat volgens de International Foundation for Functional Gastro-intestinal Disorders meer vrouwen dan mannen treft – kan slopend en chronisch zijn. We begrijpen het als je je hopeloos voelt. Maar we hebben goed nieuws voor je.
We hebben deze yoga-geïnspireerde strekoefeningen geprobeerd, specifiek gericht op het verlichten van symptomen van IBS, en zijn verbaasd over de resultaten. We hopen dat ze je evenveel helpen als ze ons hebben.

1. Blije baby

Deze vrolijke houding zal je buik heel gelukkig maken. Yoga International legt uit om in de houding te komen, begin met op je rug te liggen en je knieën tegen je borst te drukken. Laat je knieën wijd uit elkaar vallen en bereik je voetzolen richting het plafond. Houd je benen gebogen, met je voeten recht boven je knieën. Houd de grote tenen of de zijkanten van je voeten vast. Ontspan in de houding en laat de schouderbladen op de grond vallen. Adem 10 diepe ademhalingen in.

2. Poort vormen

Strek je spijsverteringskanaal uit met gate pose. Yoga International zegt om deze houding te beginnen met knielen. Strek je rechterbeen naar rechts, houd de hiel op de grond, voet plat en tenen reikend naar de vloer. Adem in en til je linkerarm op. Adem uit en leun je romp over het rechterbeen. Plaats uw rechterhand op een blok, de vloer of uw scheenbeen. Voel de adem in de linker ribbenkast, taille en buik. Blijf in deze houding gedurende 5 tot 10 ademhalingen en herhaal dan aan de andere kant. Nadat je deze houding aan beide kanten hebt geoefend, ga je weer knielen. Plaats uw handen op uw zijribben en voel de beweging van de adem onder uw handen. Adem geduldig en volledig uit en laat je ribbenkast uitzetten en samentrekken.

3. Gedraaide driehoek

Gaiam beveelt wendingen aan om de spijsvertering te verbeteren en constipatie te verlichten. Onder hun favoriet is de gerolde driehoek. Begin met staan. Zet je linkervoet drie voet achteruit en plaats de voet volledig op de vloer, de tenen iets naar buiten gedraaid. Breng de linkerkant van de romp omlaag naar de vloer, plaats je linkerhand op een blok en je rechterhand op je middel. Pauzeer en inhaleer. Draai bij het uitademen de rechterkant van je buik en borst omhoog naar het plafond. De hele linkerkant moet naar uw rechterkant worden gedraaid. Houd 5-10 ademhalingen vast en herhaal aan de andere kant.

4. Diepe squat

Als IBS je tegenhoudt, kan een diepe squat helpen de onderbuik samen te drukken. Een van de favoriete houdingen van Prevention om dit doel te bereiken is “Malasana”, of een diepe squat. Om in deze houding te komen, ga je staan ​​met je voeten op heupafstand van elkaar. Buig langzaam je knieën en probeer je rug recht te houden, je borst open te houden en je buik strak te trekken. Wanneer je in de diepe squat gaat, ontspan je, maar zorg ervoor dat je de kracht en rek van de pose behoudt. Je zou snel verlichting moeten voelen.

5. Voorwaartse vouw

Net als in een diepe squat kan een voorwaartse plooi wonderen verrichten om de buik samen te drukken en de darmen te helpen gemakkelijker te bewegen, legt Preventie uit. Maak u tijdens deze pose geen zorgen dat uw handen de vloer raken of uw knieën recht houden. Focus in plaats daarvan op het houden van de rug recht en hoofd zwaar. Een blok gebruiken om je handen te ondersteunen kan helpen.

6. Benen op de muur

Als u last heeft van diarree, beveelt Prevention deze houding aan om de darmen in een natuurlijke, kalme staat te herstellen. Ga op de vloer liggen met je voeten naar de muur gericht. Breng je billen dicht bij de muur, gebruik een kussen om je achterkant te ondersteunen voor extra comfort. Klim voorzichtig met je benen tegen de muur zodat ze comfortabel rusten. Je zou geen spanning moeten voelen. Rust minimaal 5 minuten.

7. Ondersteunde kindspose

Om de spijsvertering te bevorderen, gebruikt u handdoeken of een yogastijl om de houding van het kind te ondersteunen. Zie deze houding als een liefdevolle knuffel voor je lichaam. Begin op je handen en knieën. Leun achterover op je enkels en vouw je romp over gestapelde handdoeken. Ontspan minstens vijf minuten, zoals voorgeschreven door Preventie.

8. Gevoelige Savasana

Als je eerder een yogales hebt gevolgd, ben je waarschijnlijk bekend met de laatste rustende pose savasana, de gevoelige neef van savasana. Voor deze houding moet je op je buik liggen en ontspannen. Plaats een gevouwen deken onder je enkels om het comfort te vergroten en adem minimaal vijf minuten rustig in. Preventie beveelt gevoelige savasana aan om IBS-symptomen te verlichten omdat het de vitale organen beschermt en u helpt diep te ontspannen.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close