*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Gemakkelijke manier om het risico op heupfracturen te verlagen met 44%!!!

0

Het verminderen van het risico op heupfracturen is gemakkelijker dan je zou denken, volgens een Framingham osteoporose-onderzoek. U kunt de gezondheid van uw botten verbeteren door een vitamine te nemen die u toch zou moeten nemen: vitamine C.

Deze bevinding komt uit een 17 jaar durende follow-up van de Framingham osteoporose-studie. En de boodschap is vrij duidelijk: degenen die de hoogste hoeveelheden vitamine C innemen, vertoonden een heupfractuur ratio die significant lager was dan die van de minst krachtige antioxidant.

De dreiging van heupfracturen wordt drastisch verminderd door een eenvoudige verandering in leefstijlgewoonten

De oorspronkelijke Framingham Study is een bekende Amerikaanse medische studie – gestart in 1948 – om het risico op hartaandoeningen te bestuderen. De oorspronkelijke pool van onderwerpen omvatte 5.209 mannen en vrouwen.

In het deel over de gezondheid van de botten van deze studie: de proefpersonen waren blanke middenklassen van 67-95 jaar oud, met 1.402 van deze personen opgenomen in de Framingham Osteoporosis Study, te beginnen in 1988 en eindigend in 2005. De uiteindelijke resultaten omvatten 976 mensen, met 61 procent van de deelnemers vrouw. Alle studiedeelnemers vulden van 1988 – 2005 regelmatig voedingsvragenlijsten en andere vragen in.

Tijdens de onderzoeksperiode van 17 jaar werden de heupfracturen vergeleken met de hoeveelheid vitamine C die werd ingenomen. Zowel de supplementvorm als de vitamine C in de voeding werden overwogen.

Voor degenen die een ‘gemiddelde’ hoeveelheid vitamine C consumeerden – die slechts 313 mg / dag werd geacht – waren de resultaten op zijn zachtst gezegd adembenemend. Deze groep toonde een extreem significante vermindering van het risico op heupfracturen – met een indrukwekkende 44 procent. Wat ‘verbluffend’ is, is de kleine hoeveelheid vitamine C per dag die dit resultaat heeft veroorzaakt.

Deze resultaten dragen eenvoudig bij aan de overweldigende hoeveelheid gegevens die ons laat zien hoe vitamine C gezonde botten kan ondersteunen. Bij Natuurlijf schrijven we vaak over de gezondheidsvoordelen ervan omdat we vinden dat deze voedingsstof nog steeds (te vaak) over het hoofd wordt gezien en de voordelen ervan niet overdreven kunnen worden.

Belangrijk om te onthouden: Vitamine C wordt niet van nature in het lichaam geproduceerd
Mensen die meer dan 75 mg vitamine C per dag innamen – in supplementvorm – hadden minder dan 8 heupfracturen per 1.000 personen per jaar, vergeleken met bijna 14 in dezelfde groottegroep die geen vitamine C-supplementen innamen. Hoewel er een beschermend effect was op het alleen krijgen van vitamine C uit voedingsbronnen, toonden degenen die supplementen gebruikten het meeste voordeel.

De onderzoeksresultaten onderstrepen andere onderzoeksresultaten die vitamine C-inname koppelen aan een betere botgezondheid.

In tegenstelling tot andere zoogdieren, hebben mensen vitamine C nodig voor de vorming van collageen. En, zoals u wellicht weet, collageen is een eiwit dat meer dan 90 procent van de structuur van het skelet omvat.

Maar we moeten niet vergeten dat vitamine C niet op natuurlijke wijze door het lichaam wordt aangemaakt. En met zoveel milieugiften en -stress om ons heen – we hebben meer dan ooit behoefte aan de strijd tegen vrije radicalen – gezondheidsondersteunende eigenschappen van vitamine C. Maar we kunnen dit alleen krijgen van voeding en suppletie.

Naast de gezondheid van de botten verbetert vitamine C de gezondheid van hart, hersenen en het immuunsysteem
Verbeterde gezondheid van de botten is een van de vele voordelen van vitamine C. Deze supervitamine kan de sterkte van het immuunsysteem enorm verbeteren – wat fundamenteel is voor zoveel andere aspecten van onze gezondheid. Bovendien is vitamine C een geweldige antioxidant om het risico op chronische ontstekingen in het lichaam te helpen verminderen door de dreiging van schade door vrije radicalen te neutraliseren.

Vitamine C-inname is ook in verband gebracht met een betere gezondheid van het hart, regulering van de bloeddruk en een lager risico op dementie. Hoge dosis vitamine C kan zelfs helpen de groei van kankercellen te voorkomen en bacteriële (en virale) infecties te bestrijden.

Bronnen:

Naturalhealthresearch.org
Springer.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close