Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Gewichtheffen kan de overleving van longkankerpatiënten verbeteren

0

Gewichtheffen is niet alleen om het lichaam er gespierder uit te laten zien. Door de spiermassa van een persoon te vergroten, voorkomt krachttraining het begin van sarcopenie en maakt het gemakkelijker om longkanker te behandelen.

Sarcopenie is een medische aandoening die wordt gekenmerkt door het verlies van skeletspiermassa. Ook spierafbraak genoemd, het is een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces.

Japanse onderzoekers ontdekten een nauw verband tussen sarcopenie en de effectiviteit van nieuwe therapieën voor gevorderde gevallen van niet-kleincellige longkanker. Patiënten met sarcopenie reageerden niet erg goed op kankerbehandelingen waarbij geprogrammeerde remmers van de dood-1 werden gebruikt.

Geprogrammeerde death-1-remmers zijn een nieuwe klasse geneesmiddelen die is ontwikkeld om kanker te bestrijden. In plaats van tumorcellen direct te doden – evenals gezonde cellen – zoals chemotherapie, werken de remmers met het immuunsysteem van de patiënt.

Het menselijk lichaam heeft methoden om met kankercellen om te gaan. Geprogrammeerde death-1-remmers verhogen het vermogen van het immuunsysteem om deze cellen op te sporen en te vernietigen.

Spierverspilling belemmert de effectieve behandeling van geavanceerde kankers
Geprogrammeerde death-1-remmers worden meer gebruikt in therapieën voor niet-kleincellige longkanker en andere soorten kanker. Hun effectiviteit hangt echter af van de toestand van het immuunsysteem van de patiënt.

Hoe sterker het immuunsysteem van de patiënt, hoe beter de reactie op geprogrammeerde death-1-remmers. Aan de andere kant krijgt een reeds aangetast immuunsysteem niet veel baat bij de behandeling.

Zelfs met behulp van de nieuwe behandeling overleeft slechts een klein percentage niet-kleincellige longkankerpatiënten het gevorderde stadium van de ziekte meer dan een jaar. Nog minder rapporteren remissies in de groei en verspreiding van hun dodelijke tumor.

“Sarcopenie is een bekende risicofactor geassocieerd met slechte resultaten voor verschillende soorten kanker,” zei Takayuki Shiroyama, onderzoeker aan de universiteit van Osaka, de hoofdauteur van de studie. “Omdat spierafbraak geassocieerd is met een ontregelde immuunrespons, wilden we onderzoeken hoe sarcopenie bij patiënten met longkanker de effectiviteit van PD-1-remmertherapie beïnvloedt.”

Om dit te bereiken hebben Shiroyama en zijn collega’s de medische gegevens van patiënten met gevorderde niet-kleincellige longkanker opgezocht. Ze selecteerden alleen degenen die voorafgaand aan de behandeling een evaluatie op sarcopenie hadden ondergaan. Van de 42 longkankerpatiënten die ze analyseerden, had 52,4 procent sarcopenie.

Gewichtheffen kan sarcopenie voorkomen en het immuunsysteem versterken

De onderzoekers van Osaka ontdekten dat patiënten met sarcopenie zeer slecht reageerden op geprogrammeerde death-1-remmers. De kankertumoren in de longen van deze mensen bleven vorderen ondanks de gecombineerde inspanningen van het immuunsysteem van de patiënt en de behandeling van kanker.

Hun analyse toonde aan dat 38,1 procent van de deelnemers met normale skeletspiermassa een jaar na remissie in remissie bleef. Daarentegen ondervond slechts 10,1 procent van de patiënten met sarcopenie een stop in tumorprogressie.

“Onze bevindingen suggereren dat baseline skeletspiermassa een aanzienlijke invloed heeft op de werkzaamheid van PD-1-remmers,” zei Shiroyama. “Als zodanig kan skeletspiermassa nuttig zijn om te voorspellen of behandeling waarschijnlijk effectief zal zijn.”

Patiënten met gevorderde stadia van kanker hebben vaak last van spierverspilling. De resultaten van de Osaka-studie impliceerden dat deze mensen niet zullen profiteren van het gebruik van geprogrammeerde remmers van de dood-1.

Hoewel onderzoekers farmaceutische geneesmiddelen willen ontwikkelen om skeletspiermassa te stimuleren, zijn er natuurlijke methoden om de effecten van sarcopenie te voorkomen en de effectiviteit van geprogrammeerde remmers van death-1 te vergroten. Gewichtheffen is zo’n aanpak.

Oudere mensen zullen profiteren van het tillen van gewichten en het doen van andere soorten weerstandstraining. Gewichtheffen kan hen helpen beschermen tegen sarcopenie, en het kan ook voor kankerpatiënten werken.

Bronnen:

Resou.Osaka-U.ac.jp

Nature.com

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close