*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Gewichtsverlies: broccoli, knoflook en citroen

1

Deze drie ingrediënten zullen niet alleen helpen te voorkomen dat bacteriën zich vermenigvuldigen, maar kunnen ook gewichtsverlies bevorderen doordat ze je lichaam helpen meer vet te verbranden en je tegelijkertijd een verzadigd gevoel geven.

De eenvoudige combinatie van broccoli, knoflook en citroen kan werkelijk wonderen verrichten voor gewichtsverlies en de gezondheid en is een van de meest voedingsrijke diëten die je maar kunt vinden.

Broccoli wordt vaak gebruikt om gewichtsverlies te bevorderen, maar wanneer je hier ook nog citroen en knoflook aan toevoegt, zul je van nog meer voordelen profiteren. Daarom willen we dat je deze voordelen allemaal vandaag nog met ons ontdekt in dit artikel.

Ben je er klaar voor? Dit zal zeker behulpzaam zijn!

De voordelen van broccoli, knoflook en citroen voor gewichtsverlies en de gezondheid

Deze voedingsmiddelen zullen je helpen op je gewicht te letten

Broccoli, knoflook en citroen bevatten alle drie maar weinig calorieën. Ze bieden daarentegen echter wel een geweldige hoeveelheid essentiële vitamines en mineralen die je kunnen helpen voor je lichaam en zijn basisfuncties te zorgen.

 • Broccoli is een kruisbloemige groente die rijk is aan calcium, ijzer en vitamine A, C en E. Daarnaast is de groente rijk aan vezels, wat goed is voor de spijsvertering.
 • Deze drie voedingsmiddelen zullen helpen je lichamelijk pH-waarde in balans te houden, doordat ze gifstoffen verwijderen die je lichaam niet nodig heeft.Hierdoor zal de algehele orgaanfunctie verbeteren en zal je bloed niet te alkalisch worden.
 • De combinatie broccoli en citroen biedt een hoop antioxidanten die erg behulpzaam zijn voor de spijsvertering en kunnen helpen om schadelijke lipiden en vetten uit het lichaam te verwijderen.
 • Knoflook bevat allicine, een stof die een krachtige antibiotische werking heeft en geweldige ontstekingsremmende eigenschappen, die bijvoorbeeld kunnen helpen om vochtretentie tegen te gaan.
 • Vergeet daarnaast niet dat het zink dat broccoli bevat de bestanddelen in knoflook kan versterken.

IJzer gaat bloedarmoede tegen

Broccoli is erg rijk aan ijzer. Wanneer je hier het vitamine C uit citroenen aan toevoegt, dan zal dit ervoor zorgen dat je lichaam beter in staat is om al dit ijzer in zich op te nemen.

Dit is handig voor elk afvalprogramma: zo wordt je lichaam namelijk voorzien van kracht en energie voor de hele dag.

Broccoli, knoflook en citroen: een geweldige combinatie voor mensen boven de 40

Wanneer je broccoli, knoflook en citroen met elkaar combineert, zal dit niet alleen gewichtsverlies en je gezondheid ondersteunen, maar kan het je ook helpen om te gaan met symptomen en veranderingen veroorzaakt door de overgang.

Broccoli is rijk aan calcium en fyto-oestrogenen. De werking van deze bestanddelen wordt versterkt wanneer je broccoli combineert met knoflook en citroen. Dit is een punt in je leven waarop je die extra ‘boost’ wel kunt gaan gebruiken.

Zorg voor je afweermechanismen

Wanneer je op dieet gaat om af te vallen en je het aantal calorieën dat je op een dag consumeert verlaagt, dan ben je vaak zonder dat je het doorhebt helemaal niet bezig met de verschillende proteïnen, mineralen en vitamines die je lichaam nodig heeft. Daarom kunnen deze caloriearme diëten een negatieve invloed hebben op je gezondheid.

Een manier om op gezonde wijze af te vallen is door drie keer per week een combinatie van broccoli, knoflook en citroen aan je dieet toe te voegen. Dit zal helpen je immuunsysteem en de natuurlijke afweermechanismen in je lichaam sterker te maken.

Broccoli, knoflook en citroen voor een gezonde spijsvertering

Dit zal vast en zeker je aandacht trekken: broccoli voorkomt de vermenigvuldiging van bacteriën die een hoop spijsverteringsproblemen kunnen veroorzaken: de Heliobacter pylori-bacterie. Zo kan citroen je lichaam helpen voedsel beter te verteren en meer voedingsstoffen te absorberen.

Deze drie ingrediënten kunnen duidelijk helpen om je algehele gezondheid te verbeteren, geven je een verzadigd gevoel, stimuleren vetverbranding en geven je meer energie om de dag goed door te kunnen.

Recept met broccoli, knoflook en citroen voor gewichtsverlies en de gezondheid

Ingrediënten

 • 1 verse broccoli
 • 1 eetlepel extra vierge olijfolie (16 g)
 • Het sap van 1 citroen
 • 1 theelepel geraspte citroenschil (5 g)
 • Gemalen peper (naar smaak)
 • 1 grote knoflookteen, gesneden

Bereiding

 • Het eerste wat je moet doen is de broccoli wassen en in hapklare stukjes snijden.
 • Breng wat water aan de kook in een kleine pan en stoom de broccoli tot deze zacht is.
 • Wanneer de broccoli beetgaar is, bak je hem nog even in de oven, zodat hij lekker knapperig wordt.
 • Leg hiervoor de broccoli op een stukje bakpapier en besprenkel hem met citroensap, olijfolie, de gesneden knoflook en de gemalen peper.
 • Omdat de broccoli al gekookt is en je hem nu alleen nog even wilt roosteren, is het de bedoeling dat je hem niet meer dan vijftien minuten in de oven zet,net genoeg om de broccoli heerlijk knapperig te laten worden.
 • Draai de broccoli een paar keer om, zodat hij aan alle kanten mooi bruin wordt.Pas op dat de knoflook niet verbrandt.
 • Je kunt de broccoli ook meteen in de oven zetten zonder hem van tevoren te koken. Op deze manier zal de broccoli binnen dertig a à veertig minuten gaar zijn. Kies zelf welke methode je prettiger vindt.
 • Wanneer de broccoli klaar is, voeg je de theelepel geraspte citroenschil toe en meng je alles door elkaar met een lepel. De citroenschil zal je gerecht een beetje kleur geven en je lichaam voorzien van antioxidanten. Je zult er dol op zijn.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close