*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Gewichtsverlies met hypothyreoïdie

0

Zorg ervoor dat je geen voedingsmiddelen consumeert die de lichamelijke opname van jodium verstoren en consumeer daarentegen juist meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels. Vezels houden de eetlust in bedwang en verbeteren de algehele werking van je stofwisseling.

Hypothyreoïdie is een van de stoornissen die invloed hebben op de schildklier. Je schildklier is verantwoordelijk voor het reguleren van je stofwisseling en het uitscheiden van belangrijke hormonen die de werking van belangrijke organen gezond houden.

Deze stoornis ontwikkelt zich wanneer het lichaam niet genoeg schildklierhormonen uitscheidt. Het gevolg hiervan is dat je stofwisseling trager wordt en dat het moeilijker is om een gezond en stabiel gewicht aan te houden.

In de meeste gevallen hebben vooral vrouwen last van hypothyreoïdie, met name na hun vijftigste levensjaar, maar de aandoening kan zich ook al op jongere leeftijd voordoen en natuurlijk ook bij mannen.

De voornaamste oorzaak van deze aandoening is ontsteking. Ontstekingen kunnen de schildkliercellen aantasten. De aandoening kan echter ook worden opgewekt door een reactie van het immuunsysteem, een virale infectie of zwangerschap.

Veel mensen die gediagnosticeerd zijn met hypothyreoïdie denken dat ze gewichtstoename en andere negatieve gezondheidsproblemen niet kunnen vermijden. Onderzoek toont echter aan dat het aanhouden van een bepaalde gezonde leefstijl kan helpen om deze gevolgen tegen te gaan en te voorkomen dat je leefkwaliteit achteruit gaat.

In dit artikel delen we daarom een paar belangrijke tips om je te helpen bij het afvallen wanneer je gediagnosticeerd bent met hypothyreoïdie.

Verbeter je voeding

Nadat je gediagnosticeerd bent met hypothyreoïdie is het belangrijk dat je je eetgewoontes verandert. Dit is het belangrijkste om gewichtstoename te vermijden en ervoor te zorgen dat je gewicht zo stabiel mogelijk is.

Je dieet zou vetarm moeten zijn en voedingsmiddelen moeten bevatten die rijk zijn aan jodium. Het jodiumgehalte gaat vaak omlaag bij mensen die last hebben van deze aandoening.

Kies gezonde vetten

Het is helemaal niet nodig om vet volledig uit je dieet te verwijderen, maar het is welbelangrijk om de juiste vetten te kiezen, d.w.z. gezonde vetten die je lichaam gemakkelijk kan verwerken.

We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet:

 • Mager vlees
 • Witte vis
 • Olijfolie
 • Kokosolie
 • Zaden

Consumeer volkorenbloem

Alle voedingsmiddelen die gemaakt zijn met geraffineerde of verwerkte bloem zouden moeten worden vervangen voor producten die gemaakt zijn met volkoren tarwe of volkorenbloem.  Volkorenbloem is over het algemeen veel gezonder en voorkomt vetophopingen en verhogingen in de bloedsuikerspiegel.

Zorg dat je meer vocht binnenkrijgt

Om uitdroging te voorkomen en de eliminatie van afvalstoffen te bevorderen, is het van essentieel belang om dagelijks voldoende water te drinken.

Commercieel geproduceerde dranken zouden vermeden moeten worden – kies als het mogelijk is altijd water dat 100% natuurlijk is.

Eet lichtere maaltijden

Vlak voor het slapengaan eten is nooit verstandig, vooral niet wanneer je ook nog eens producten kiest die moeilijk verteerbaar zijn. Het is beter om iets te bereiden dat weinig vet en proteïne bevat en om minstens twee uur voor het slapengaan je avondmaaltijd te eten.

Drink groene thee

Groene thee is een van gezondste dranken die mensen met hypothyreoïdie kunnen consumeren. De thee is rijk aan antioxidanten, die vetverbrandende eigenschappen hebben die op natuurlijke wijze gewichtsverlies ondersteunen.

Groene thee heeft ook een milde laxerende werking, wat betekent dat je stofwisseling sneller wordt. De drank voorziet het lichaam van energie om vermoeidheid te verlichten en het algemene lichamelijke vermogen te verbeteren.

Vermijd bepaalde voedingsmiddelen

Sommige voedingsmiddelen zul je moeten vermijden, omdat ze goitrogenen bevatten die de opname van jodium beperken en ervoor zorgen dat de schildklier minder goed functioneert.

Dit zijn voedingsmiddelen als:

 • Spruitjes, bloemkool en broccoli
 • Radijsjes
 • Selderij
 • Maïs
 • Sojaproducten
 • Pinda’s
 • Avocado’s
 • Sinaasappels
 • Meloen
 • Vijgen
 • Tarwe

Consumeer meer vezels

Vezelrijke producten zijn van essentieel belang voor mensen die last hebben van deze aandoening. Vezels ondersteunen een gezonde spijsverteringsfunctie en bevorderen een regelmatige stoelgang, waardoor constipatie en ontsteking voorkomen kunnen worden.

Ook is bekend dat vezels de eetlust in bedwang kunnen houden en een belangrijke rol spelen voor de stofwisseling.

Regelmatige lichaamsbeweging

Om je dieet te ondersteunen en meer gewicht te verliezen, is het belangrijk om dagelijks minstens veertig minuten te trainen.

In sommige gevallen is het belangrijk dat je de intensiteit van je trainingsschema verlaagt, maar dit betekent niet dat je meteen maar helemaal niet hoeft te bewegen. Een minder zwaar trainingsschema biedt meestal goede resultaten voor mensen die last hebben van hypothyreoïdie.

Enkele goede opties zijn:

 • Snelwandelen
 • Rennen en joggen
 • Fietsen
 • Zwemmen
 • Gewichtheffen

Probeer jezelf niet uit te hongeren

Veel te veel mensen denken dat ze snel zullen afvallen door één of twee maaltijden over te slaan. Dit is echter een grote vergissing. Je lichaam moet zichzelf namelijk elke ochtend opnieuw opladen om gedurende de rest van de dag naar behoren te kunnen functioneren. Door de eerste maaltijd van de dag over te slaan, zal je stofwisseling trager worden en zul je later op de dag meer honger hebben.

Motivatie speelt een belangrijke rol als je wilt voorkomen dat problemen met je schildklier zullen leiden tot gewichtstoename. Motivatie, samen met een hoop discipline, zal ervoor zorgen dat je in staat bent om er goede gewoontes op na te houden en goed bij te blijven.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close