*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Gezond voedsel dat meer suiker bevat dan we denken

0

Gezond voedsel vormt de basis van ieder gezond eetpatroon. Ongezonde en dus verzadigde vetten, transvetten, geraffineerde witte suikers en andere snelle koolhydraten horen daar zeker niet in thuis. Zij zijn immers de belangrijkste oorzaken van overgewicht en daaraan gerelateerde aandoeningen. Toch zijn vele als gezond beschouwde voedingsproducten veel minder gezond dan we altijd dachten. Wetenschappers zochten nu uit welke gezond voedsel we best met mate kunnen eten.

Welk gezond voedsel is rijker aan toegevoegde suiker dan we wel denken?

Geraffineerde witte suiker is niet alleen één van de belangrijkste oorzaken van overgewicht. Witte en toegevoegde suiker liggen ook aan de basis van veel voorkomende aandoeningen zoals aderverkalking, levensbedreigende hart- en vaatziekten, een verstoord cholesterolgehalte, hoge bloeddruk en diabetes.

Daarnaast veroorzaken witte suiker en snelle koolhydraten ook:

  • Slapeloosheid
  • Depressies
  • Vermoeidheid
  • Chronische vermoeidheid
  • Een slecht gebit

Iedereen die een gezond eetpatroon volgt om zijn gezondheid te stimuleren en gemakkelijker af te vallen, kiest voluit voor voedingsproducten met zo weinig mogelijk suiker.

Voedingsproducenten spelen daar uiteraard wat graag op in. Om de smaak van hun producten te behouden, bevat heel wat zogezegd gezond voedselveel meer suiker dan we wel denken.

Uit verscheidene studies blijkt dat suiker de oorzaak is van slapeloosheid, depressies, vermoeidheid, overgewicht en een slecht gebit. Maar soms gebeurt het dat we onbewust kiezen voor producten die meer suikers bevatten dan we denken.

De resultaten van alle recente wetenschappelijke onderzoeken tonen eensgezind aan dat we onderstaande producten best met mate kunnen eten:

  • Yoghurt: natuur yoghurt is gezond, want barstensvol hoogwaardige eiwitten, calcium en probiotica. De ene soort yoghurt is spijtig genoeg de andere niet, en lang niet allemaal even gezond. Dat is zeker niet het geval met yoghurt met fruitsmaakjes. Die bevatten vaak extra veel suiker. Kies dus steeds natuur yoghurt zonder toegevoegde suikers of smaakjes
  • Glutenvrij voedsel: is volgens de meesten gezond voedsel. Dat is volgens diëtisten en voedingscoaches zeker niet altijd het geval. Glutenvrije snoep, koekjes en gebakjes bevatten dikwijls meer suiker dan normale gebakjes. Bij vele glutenvrije voedingsproducten moet suiker de ontbrekende ingrediënten vervangen om de smaak te verbeteren.
  • Vers fruitsap: bevat vele gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Fruitsap uit de supermarkt is echter ook rijk aan toegevoegde suikers en dus ook aan calorieën. De aanbevolen hoeveelheid suiker bedraagt maximaal 25 gram per dag. Met amper één flesje fruitsap, krijg je gemiddeld 55 gram suiker of 30 gram meer suiker naar binnen
  • Bio groenteburger: wordt dikwijls gebruikt als gezonde vleesvervanger. Niets is minder waar. In een groenteburger zit er meestal een hoge dosis malto dextrine, een soort zetmeel, rijk aan wat suikers.
  • Muesli en andere ontbijtgranen: gezonde ontbijtgranen en muesli zonder toevoegingen, bestaan ten minste voor 50% uit granen. Dezelfde muesli en ontbijtgranen met chocolade en/of fruit zitten daarentegen boordevol snelle suikers.

Dat alles wil uiteraard niet zeggen dat al deze voedingsproducten ongezond zijn. Als je wil zijn van wat je koopt, lees je eerst aandacht de etiketten op de verpakking vooraleer je koopt.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close