*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Goed nieuws: met wandelen verbrand je veel meer calorieën dan gedacht

0

Heb je een hekel aan de sportschool en kunnen die hardloopsessies je ook gestolen worden, maar hecht je wel aan je slanke lijn, dan is er misschien nog hoop. Met wandelen verbrand je namelijk veel meer calorieën dan tot nu toe werd gedacht.

Wetenschappers gingen er vanuit dat je met wandelen ongeveer 45 kcal per kilometer verbrandt als je vijf kilometer per uur loopt. Dat aantal is erg onderschat, schrijven onderzoekers nu in de Journal of Applied Physiology. Ze ontdekten dat studies uitgingen van een rekenmethode die was gebaseerd op een veel te kleine focusgroep en dat er geen rekening werd gehouden met verschillende lichaamstypes.

Ze deden een nieuwe analyse en concludeerden dat een vrouw van gemiddelde lengte met een gewicht van ongeveer 60 kilo rond de 60 kilocalorieën per kilometer verbrandt bij een tempo van 5 km/u. Bij een snelheid van 6,5 km/u, gaat dat aantal naar meer dan 70 kcal per kilometer.

Maar wandelen is niet alleen effectief als je wilt afvallen, het is ook goed voor je hart, bloedvaten, spieren en gewrichten. Haal die wandelschoenen dus maar uit de kast en ga lekker op pad.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close