Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Goed nieuws: warm bad net zo effectief als sporten

0

Hardlopen, fitnessen, fietsen, is het niet echt aan jou besteed? Niet getreurd, er is een veel prettigere oplossing: ga in bad liggen.

Er verschijnt steeds meer onderzoek naar passief verwarmen, zoals dat heet. Je wordt dan niet warm door je in te spannen, maar door bijvoorbeeld in een heet bad of sauna te gaan zitten. Uit nieuw onderzoek van de Loughborough University blijkt dat het net zo effectief is als sporten.

De wetenschappers onderzochten bij veertien mannen wat een warm bad doet met de bloedsuikerspiegel en hoeveel calorieën ze verbrandden. Daarvoor moesten ze een uur lang in een heet bad liggen van veertig graden of een uur fietsen. Bij beide activiteiten steeg de lichaamstemperatuur met een graad.

Uiteraard verbruikten de fietsers meer energie, maar toch, met badderen verbrandden de deelnemers nog 140 calorieën. Belangrijker was de reactie van de bloedsuikerspiegel. Die was hetzelfde tot de mannen gingen eten. Bij de badderaars was de piek in de bloedsuikerspiegel tien procent lager dan bij de sporters.

Ook interessant is dat een warm bad de weerstand verbetert op dezelfde manier als sporten dat doet. Passief verwarmen kan dus bijdragen aan een betere weerstand, waardoor ziektes als diabetes type 2 minder voor zullen komen.

Eerder onderzoek uit Finland concludeerde al dat saunabezoek de kans op een hartaanval of beroerte bij mannen mogelijk verkleint. De Universiteit van Oregon kwam tot dezelfde resultaten na een studie onder mensen die een heet bad namen. Kortom badderen is gezond.

Bron(nen):   Metro

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close