Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een nieuwsmail.
Schrijf u nu gratis in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Groot onderzoek: overgewicht kost je minstens een jaar van je leven

0

De gevolgen van overgewicht zijn erger dan gedacht. Wie te dik is, leeft minstens een jaar korter dan wie een gezond gewicht heeft. Ernstige zwaarlijvigheid kan je tot wel tien jaar van je leven kosten. Dat blijkt uit de grootste studie tot nu toe naar obesitas.

Het onderzoek dat werd gepubliceerd in The Lancet weerlegt daarmee eerdere beweringen dat een paar kilo te veel de levensverwachting niet zou beïnvloeden. “Het risico om voor je 70ste te sterven is één op twee bij ernstig overgewicht,” zegt onderzoeker Emanuele Di Angelantonio van de Universiteit van Cambridge tegen persbureau AFP.

Vooral het risico op overlijden door ademhalingsproblemen, hartfalen of kanker is groter bij zwaarlijvigheid. Mannen met overgewicht blijken een groter risico te lopen om eerder te sterven dan vrouwen.

Voor de studie zijn de gegevens van bijna vier miljoen mensen gebruikt uit vier werelddelen. Daarmee is het volgens de onderzoekers het meest grootschalige onderzoek ooit naar overgewicht. Rokers deden niet mee om het risico uit te sluiten dat ze daardoor zijn overleden.

Het laatste Nederlandse obesitas-onderzoek dateert van 2014. Daaruit bleek dat steeds meer mensen veel te zwaar zijn. Inmiddels heeft een achtste van de volwassenen obesitas.

Bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close