*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Haaruitval ervaren terwijl je op Keto bent? Het kan worden veroorzaakt door uw levensstijl

0

Het ketogene (keto) dieet kan mensen helpen om aandoeningen zoals epilepsie en diabetes te beheersen. Het is ook een effectief dieet voor mensen die willen afvallen. Vrouwen ervaren echter vaak een verrassende bijwerking van het keto-dieet: haaruitval.

Wat gebeurt er als je het keto-dieet volgt?

Keto-dieet volgen betekent dat je je koolhydraat inname moet verminderen en vervangen door vet.

Het minimaliseren van uw koolhydraatinname brengt uw lichaam in ketose, een metabolische toestand waarin het lichaam een zeer efficiënte vetverbrander voor energie wordt. Ketosis verandert ook vet in ketonen in de lever, wat helpt bij het leveren van energie aan de hersenen.

Het keto-dieet verlaagt uw bloedsuikerspiegel en insulinespiegels aanzienlijk, waardoor het eetplan gunstig is voor personen met diabetes.

Haaruitval en het keto-dieet

Het keto-dieet kan bijwerkingen veroorzaken, zoals de keto-griep, die vermoeidheid, intense verlangens en prikkelbaarheid veroorzaakt. Je kunt de keto-griep ervaren als je lichaam verschuift van een suikerverbrandende naar een vetverbrandende toestand.

Het volgen van dit specifieke dieet kan ook haaruitval veroorzaken, meestal enkele maanden nadat u bent overgestapt op een keto-dieet. Volgens Ali Miller, een integratieve diëtist, zijn er twee redenen waarom een ​​keto-dieet haaruitval kan veroorzaken. Ten eerste is stress, de tweede is ondervoeding.

Keto is een gezond dieet, maar het kan een stressfactor worden als je lichaam al zijn limiet heeft, vooral als je je levensstijl niet verandert. Mensen die bijvoorbeeld slaapgebrek hebben en te veel cafeïne consumeren, kunnen last hebben van haaruitval als ze het keto-dieet proberen.

Miller waarschuwt dat als je wilt overschakelen naar het keto-dieet, je elke nacht ten minste zeven uur moet slapen of minder intensieve trainingen moet proberen. Als u dit niet doet, kan uw lichaam een ​​chronische vecht- of vluchtrit maken, wat verschillende regulerende functies in uw lichaam kan beïnvloeden.

Stress kan een negatieve invloed hebben op uw schildklier en uw bijnieren. Het kan ook een auto-immuunreactie veroorzaken. Al deze gebeurtenissen houden verband met haarverlies.

Niet genoeg eiwitten krijgen kan ook haaruitval veroorzaken. Het klassieke ketogeen dieet, dat te beperkt is voor eiwitten, is ontwikkeld voor het beheer van epilepsie en neurologische aandoeningen.

In de meeste gevallen is de eetlust van vrouwen gereguleerd en hebben ze geen organische honger. Wanneer je te weinig eiwitten eet in het keto-dieet, leidt ondervoeding vaak tot haaruitval.

Hier zijn enkele ketovriendelijke eiwitbronnen:

Kaas
Kwark
eieren
Mager, gras gevoerd vlees
Griekse yoghurt
Gevogelte

Breng levensstijlveranderingen aan om haarverlies te voorkomen

Gelukkig is haaruitval volledig omkeerbaar. Vrouwen merken deze bijwerking meestal minstens drie maanden op in het keto-dieet, maar het aanbrengen van de nodige dieet- en levensstijlveranderingen kan haarverlies in ongeveer dezelfde tijd omkeren.

Voordat u het keto-dieet probeert, moet u trainingen met een hoge intensiteit vervangen door alternatieven met een lagere intensiteit, zoals zwemmen, wandelen of yoga. Doe niet af en toe vasten en keto tegelijkertijd om de stress op je lichaam te minimaliseren. Als u deze wijzigingen niet kunt aanbrengen, overweeg dan om alleen het keto-dieet te volgen om haarverlies en andere bijwerkingen te voorkomen.

Neem voldoende eiwitten op in uw dieet om haarverlies te voorkomen. Miller zegt dat de specifieke hoeveelheid proteïne die je nodig hebt zal variëren, afhankelijk van bepaalde factoren zoals je activiteitsniveau, lichaamsgewicht en spiermassa.

Over het algemeen hebben vrouwen minimaal 60 tot 90 gram eiwit per dag nodig. Een portie van 10 ons vlees bevat minimaal 70 gram eiwit.

Volg een gezond dieet en schakel over op trainingen met een lage intensiteit om haarverlies en de andere bijwerkingen van keto te voorkomen.

Bronnen:

MindBodyGreen.com

Healthline.com 1

Healthline.com 2

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close