*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Hardlopen in de zomer: wat heb je nodig?

0

De laatste tijd probeer ik het hardlopen echt weer op te pakken. Ik ben sinds begin dit jaar zeker drie maanden uit de running geweest.. letterlijk. Met als grootste oorzaak dat mijn weekindeling was veranderd en ik niet meer het geschikte tijdstip kon vinden om te gaan. Maar toen was het genoeg! Ik vind hardlopen gewoon té leuk en ontspannend dus ik ging er weer tegen aan! Vooral als het weer lekker weer wordt krijgt iedereen spontaan de hardloop fibes te pakken. Maar in de zomer kleed je je wel even anders aan dan in de winter (om een rolberoerte door de hitte te voorkomen). Ik laat zien wat mijn favoriete hardloopbenodigdheden in de zomer zijn.

1. Een vrolijke hardloopbroek

Op de echt zomerse dagen kleed ik mij het liefst zo luchtig mogelijk met een kort broekje. Maar laten we eerlijk zijn, hoeveel écht zomerse dagen hebben wij in Nederland? De meeste dagen in de zomer in Nederland is de temperatuur rond zo’n 20 graden Celsius. Op zich een prima temperatuurtje om hard te lopen, maar soms net een beetje aan de frisse kant om een kort broekje aan te trekken. Omdat het zomer is willen we wel zo vrolijk en zomers mogelijk voor de dag komen. Ik trek dus het liefst een fel gekleurde hardlooplegging aan met een druk printje, die niet te dik is. Deze hardlooplegging is van Adidas en ik vind hem er erg leuk uitzien.

2. Een lekker luchtig shirtje

Dit spreekt in principe voor zich dat je geen fleece trui aan doet tijdens het hardlopen in de zomer. Maar in t-shirts bestaat ook nog verschil. Persoonlijk vind ik een katoenen shirtje, die heel luchtig valt het fijnst. Ook draag ik wel eens een top op de warme dagen. Je hebt ook hardloopshirts van polyester die ademend zijn, maar vaak vind ik deze toch nog vrij dik en warm.

3. Elastiekje en haarbandje in het haar

Ik heb twee haar problemen met hardlopen. Ten eerste zakt mijn staart of knot altijd uit. Ten tweede heb ik kleine haartjes bij mijn haargrens die graag alle kanten op vliegen. Nu is dit in de winter niet zo’n probleem, maar je kan je voorstellen dat in de zomer haar in je nek te heet is en haartjes langs je hoofd die overal aan je zweet blijven plakken ook niet echt fijn zijn. Gelukkig heb ik ook twee oplossingen voor deze problemen. Tegenwoordig heb je elastiekjes die lijken op een telefoonkabel. Je kan ze net zo vaak om je haar binden als je wilt en omdat ze van rubber zijn, zakt het ook niet uit. Je hebt ze van verschillende merken, maar ik heb die van mij via Aliexpress besteld. Daarnaast gebruik ik een dun haarbandje om het haar uit mijn gezicht te laten. Deze is lekker retro met gouden glitters en heb ik ooit bij de Primarkt gekocht. Ook bij de H&M zijn vaak soortgelijke haarbandjes te koop.

4. Een sportband voor je telefoon

Ik track mijn activiteiten tijdens het hardlopen altijd met Runkeeper, dus mijn telefoon is een musthave om bij mij te hebben. Maar in je hand er mee lopen is niet heel fijn, dus het is ideaal als je hem in een sportband kan opbergen. Veel hardlopers gebruiken een sportband om hun arm. Ik geef zelf de voorkeur aan een sportband die ik rond mij middel kan dragen. De sportband die ik heb, heeft namelijk een vakje voor je telefoon en in het vakje er achter kan je je sleutel opbergen. Ideaal aangezien ik altijd een hele bos sleutels moet meenemen!

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben gehad. Heb je zelf favorieten die je in de zomer draagt tijdens het hardlopen? Laat het weten in de reacties!

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close