Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Heb je witte vlekken op je huid? Hier is wat ze zijn en hoe ze te behandelen

0

Heb je witte vlekken op je huid opgemerkt? Je hebt misschien een van deze aandoeningen. Gelukkig zijn er voor iedereen eenvoudige huismiddeltjes!

Post-inflammatoire hypopigmentatie

Volgens The Patiënt kunnen slecht gedefinieerde witte vlekken met onregelmatige contouren een teken zijn van post-inflammatoire hypopigmentatie. Deze aandoening volgt soms op ontstekingsreacties van de huid zoals thermische slijmbeurzen en discoïde lupus. Het kan ook optreden na lasertherapie.
Om post-inflammatoire hypopigmentatie thuis te behandelen, brengt u plakjes verse gember op de witte vlekken aan. Houd de gember op zijn plaats met een verband en laat de gember een nacht in de huid sijpelen. Etopical zegt dat dit huismiddeltje tot zes maanden kan duren, maar de resultaten zijn het waard.

Eczeem

Volgens de National Eczema Association is eczeem een ​​veelvoorkomende huidaandoening die zich manifesteert als een jeukende uitslag. Eczeem kan rood en ontstoken zijn, ruw en schilferig of oozig en knapperig. Soms leidt eczeem tot witte littekens.
Top 10 Home Remedies beveelt aan elke dag na het wassen honing op eczeemlittekens aan te brengen. Als uw huid goed reageert op exfoliërende behandelingen, kunt u uw eigen scrub maken met honing en gekristalliseerde suiker.

Vitiligo

Medindia legt uit dat Vitilgo een aandoening is waarbij het immuunsysteem cellen aanvalt die pigment maken en verantwoordelijk is voor de huidskleur. Als u gladde witte vlekken rond de mond en de ogen of op de rug van uw handen hebt, kunt u vitilgo hebben. Mensen met diabetes, pernicieuze anemie, schildklieraandoeningen of de ziekte van Addison hebben meer kans op vitilgo.
Een huisremedie voor vitilgo is kurkuma- en mosterdoliepasta. Medindia raadt aan 5 theelepels gepoederde kurkuma te mengen met 250 ml mosterdolie. Breng het tweemaal daags aan op het getroffen gebied.

Idiopathische guttate hypomelanose (IGH)

Vlakke, witte vlekken op de schenen en onderarmen zijn een symptoom van IGH. Deze druppelvormige vlekken zijn meestal glad, maar kunnen soms geschubd zijn. DermNetNZ zegt dat ze het meest voorkomen bij vrouwen met een lichte huid boven de leeftijd van 40 en een onvermijdelijk onderdeel van het verouderingsproces zijn.
Om vervorming te voorkomen en het verschijnen van witte vlekken te verminderen, is het noodzakelijk altijd  zonne bescherming te gebruiken. Zelfs als het een bewolkte dag is zonder dat er een lichtstraal in zicht is, moet je een laag zonnebrandcrème gebruiken om de huid te beschermen.

Pityriasis Alba

Een aandoening die het meest voorkomt bij kinderen, komt pityriasis alba voor als ongelijke, ronde plekken op het gezicht, de nek, de bovenkas en de bovenarmen na blootstelling aan de zon. Volgens Dr. Greene zijn deze plekken meestal droog en hebben ze zeer fijne schubben.
Een geweldige remedie voor pityriasis alba is om de plekken elke dag eenvoudig te bevochtigen met een goede lotion en na het douchen of zwemmen. Tandurust beveelt het gebruik van karnemelk, olijfolie of kokosolie aan als een natuurlijke en niet-irriterende vochtinbrengende crème.

Lichen sclerosus

Lichen sclerosus begint als glanzende, gladde witte vlekken en ontwikkelt zich later tot grotere stukken van dunne en gerimpelde huid. Deze aandoening komt het meest voor bij postmenopauzale vrouwen en kan worden veroorzaakt door veranderingen in hormonen of een overactief immuunsysteem, legt het National Institute of Arthritis en Musculoskeletal and Skin Diseases uit.
Life Saving Natural Cures en Natural Remedies zweert bij boraxpoeder om lichen sclerosus te behandelen. Voeg 1 eetlepel boraxpoeder en 1 eetlepel baking soda toe aan een bad om te laten weken en te verzachten. Zorg ervoor dat je minstens 20 minuten in het bad blijft.

Bronnen:

PATIENT,
MEDINDIA,
ETOPICAL,
DR. GREENE,
TOP 10 HOME REMEDIES,
NATIONAL ECZEMA ASSOCIATION,
DERMNETNZ,
TANDURUST,
NATIONAL INSTITUTE OF ARTHRITIS AND MUSCULOSKELETAL AND SKIN DISEASES,
LIFE SAVING NATURAL CURES AND NATURAL REMEDIES

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close