Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Hebben we een tekort aan vitamine K?

0

Recent verschenen er berichten in de pers over een tekort aan vitamine K. Volgens onderzoekers van de universiteit van Maastricht zou liefst 40 % van de Nederlanders een ernstig tekort aan vitamine K hebben. Hierdoor kan het risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk oplopen, omdat bloedvaten hun elasticiteit verliezen. Volgens biochemicus Cees Vermeer van de Universiteit van Maastricht is het zelfs zo erg dat hij de schade vergelijkt met het roken van twee pakjes sigaretten per dag.

Volgens een recent rapport van het Nederlandse RIVM zijn er echter geen aanwijzingen van een vitamine K-tekort bij volwassen Nederlanders. Aanbevolen wordt om dagelijks ongeveer 100 microgram vitamine K binnen te krijgen.

De Universiteit van Maastricht heeft zich dan ook gedistantieerd van het persbericht. Volgens het Cardiovasculair Onderzoeksinstituut Maastricht (CARIM) is het voorbarig om gezonde mensen ongerust te maken over onnodig gevaar op hart- en vaatproblemen vanwege een vermeend tekort aan vitamine K. Bij een gezond en evenwichtig eetpatroon krijgt een persoon voldoende vitamine K binnen.
Groene bladgroenten bevatten veel vitamine K1. Daarnaast zit vitamine K1 in plantaardige oliën en in kleinere hoeveelheden in fruit, zuivel en brood. Vitamine K2 halen we onder meer uit kaas, ei, kip, vlees en melkproducten.

Waarschijnlijk is het geen toeval dat die berichten over een vitamine K-tekort opduiken net op het ogenblik dat een spin-off bedrijf van de Universiteit van Maastricht een apparaatje op de markt brengt om vitamine K-tekorten te meten…

Bronnen:
http://www.fnt.nl/actueel/94/persbericht-vitamine-kdeficintie-vs-vaatziekte.html
http://www.rivm.nl/dsresource?objectid=rivmp:309767&type=org&disposition=inline&ns_nc=1
http://www.vitamine-info.nl/nieuwsartikel/article/vitamine-k-tekort-431/#.VzdUr9eBTyJ
http://www.maastrichtuniversity.nl/web/Main1/SiteWide/SiteWide11/EersteNietinvasieveApparaatMeetRisicoVitamineKtekort1.htm

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close