*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Heerlijke smoothie voor gewichtsverlies

0

Deze smoothie zou alleen moeten worden gebruikt als aanvulling op een gezond en gebalanceerd dieet. De ingrediënten die hij bevat zullen helpen om vet makkelijker te verbranden en vochtretentie tegen te gaan.

Deze heerlijke smoothie voor gewichtsverlies met appel, citroen en grapefruitkan ongelooflijk handig zijn om je te helpen bij het afvallen. Het is een eenvoudige toevoeging aan je dieet die ervoor zal zorgen dat je sneller verzadigd bent en vochtretentie kunt tegengaan.

Deze natuurlijke drank pakt vooral overtollig vet aan dat zich op delen van het lichaam heeft opgehoopt als de buik. Wanneer je de drank regelmatig drinkt bij het ontbijt of na het avondeten, zul je al binnen twee weken resultaat beginnen te zien.

Onthoud echter wel dat je daarnaast ook een gebalanceerd en gevarieerd dieet aan moeten houden, een sedentaire leefstijl moet vermijden en zoveel mogelijk aan lichaamsbeweging moet doen.

Appel, citroen en grapefruit: een afslankende combinatie

Hoewel je waarschijnlijk allang weet dat er geen wonderdieet bestaat om af te vallen, zal de juiste voeding je uiteindelijk wel helpen om de resultaten te behalen waar je naar verlangt. Gezond gewichtsverlies is mogelijk, zolang je veel aandacht besteedt aan wat je eet.

Dus… waarom begin je niet heerlijke vruchten als appels, citroenen en grapefruit dagelijks in je dieet op te nemen? We leggen even uit waarom juist deze vruchten zo’n uitstekende keuze zijn in het geval je, net als vele andere mensen, gewicht wilt verliezen.

Groene appels, de vrucht voor gewichtsverlies

Er bestaan veel verschillende soorten appels, maar in deze smoothie maken we gebruik van een groene appelsoort – biologisch als het kan. We gebruiken in deze smoothie ook de schil, waardoor je het beste kunt proberen om appels te kopen die zo natuurlijk mogelijk zijn en vrij zijn van pesticiden.

 • Groene appels bevorderen de stofwisseling.
 • De schil van groene appels bevat pectine, een stof die het lipidengehalte in je lichaam controleert. Hierdoor zijn groene appels een goed hulpmiddel in de strijd tegen obesitas; pectine kan namelijk helpen om zelfs de oudste vetophoping op te breken.
 • Groene appels houden je bloedsuikerspiegel in balans.
 • Groene appels bevatten een grote hoeveelheid vitamines en mineralen die de cardiovasculaire gezondheid verbeteren.
 • Groene appels zijn zeer verzadigend, omdat ze rijk zijn aan vezels. Dit betekent dat deze vrucht zowel vochtretentie als constipatie kan tegengaan.

Citroenen, de sleutel tot een goed gebalanceerde pH-waarde

We hebben het al vaker gehad over hoe belangrijk het is om de zuurgraad in je dieet te verlagen en om gifstoffen die ontstekingen en ziektes veroorzaken te elimineren – allemaal om de werking van een groot deel van de organen in je lichaam te optimaliseren.

Door elke dag een glas water met citroensap te drinken kun je de verwijdering van vet vergemakkelijken. Dit wordt gedaan door middel van ‘gedwongen verdwijning’. Dit houdt in dat vet minder weerstand biedt om om te worden gezet in energie en zo verbrand te worden.

 • Citroensap kan helpen om het gehalte slecht cholesterol te verlagen en vergemakkelijkt de bloedsomloop.
 • Daarnaast verbetert het de spijsvertering, waardoor je lichaam beter in staat is om voedingsstoffen te absorberen en je kunt voorkomen dat gifstoffen via je darmen in je bloedbaan terecht komen.
 • Het citroenzuur dat citroenen bevatten is goed voor je lever.
 • De antioxidanten en het vitamine C uit citroenen versterken je immuunsysteem.

Hierdoor kun je met een sterke lever en een sterk immuunsysteem aan je dieetplan beginnen en kun je het ontstaan van nieuwe vetophopingen tegengaan.

Grapefruit: goed om vochtretentie te verminderen en ontstekingen te remmen

Eén ding dat je niet moet vergeten is dat deze smoothie van appel, citroen en grapefruit niet de voornaamste verandering moet zijn in je dieet om af te vallen.Deze smoothie is slechts bedoeld als aanvulling om je te helpen de dag goed van start te gaan of om je drang naar eten na het avondeten te beperken.

Deze ingrediënten bevatten geen proteïnen of ijzer. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle overige voedingsstoffen die je nodig hebt gedurende de dag via ander voedsel binnenkrijgt.

 • Door grapefruit aan deze smoothie toe te voegen krijg je een krachtig vochtafdrijvend middel dat zal helpen om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen die anderzijds ontstekingen en vochtretentie zouden veroorzaken.
 • De grapefruit ondersteunt de groene appel en het citroensap. Probeer dus altijd biologische grapefruit te kopen – alleen deze zal de hoogste kwaliteit antioxidanten en vitamines bieden.

Recept voor deze smoothie van appel, citroen en grapefruit

Ingrediënten

 • 1 groene appel
 • Het sap van 1 citroen
 • Het sap van 1 grapefruit
 • 1 kop water (200 ml)

Bereiding

 • Je kunt deze smoothie al binnen vijf minuutjes klaar hebben. Allereerst was je de groene appel goed schoon en snijd je hem in stukjes.
 • Doe de stukjes appel dan samen met het citroensap, het grapefruitsap en het water in de blender. Mix de ingrediënten door elkaar tot het mengsel een zo glad mogelijke consistentie heeft.
 • Als je de smoothie wat zoeter wilt maken of de zuurheid in balans wilt brengen, dan kun je een eetlepel honing of een beetje stevia te voegen.

Drink deze smoothie elke ochtend bij het ontbijt en vergeet niet om daarnaast een gebalanceerd dieet aan te houden dat rijk is aan proteïnen en weinig onverzadigde vetten bevat.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close