Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Hekel aan sporten? Dat komt door je moeder

0

De mate waarin toekomstige moeders fysiek actief blijven tijdens de zwangerschap is van grote invloed op de houding van hun kinderen tegenover sport en is zelfs nog van invloed als de kinderen volwassen zijn. Uit een studie met muizen blijkt dat de nakomelingen van muizen die fysiek actief blijven tijdens de zwangerschap 50 procent meer bewegen dan de nakomelingen van muizen die niet bewegen.

Het onderzoeksteam gebruikte enkel muizen die graag actief bezig waren en verdeelden deze over twee groepen. De eerste groep kreeg toegang tot loopwielen voor en tijdens de zwangerschap en de andere groep niet. De studie is betrouwbaar omdat enkel genetisch identieke muizen gebruikt werden en de hoeveelheid lichamelijke activiteit zorgvuldig gecontroleerd werd, dus ook voordat de muizen zwanger werden.

Uit het onderzoek blijkt dat de nakomelingen van de eerste onderzoeksgroep (met beweging) zelfs als ze volwassen zijn nog een verhoogde lichamelijke activiteit vertonen tegenover de tweede onderzoeksgroep (zonder beweging). Daarnaast verhoogde het ook hun vermogen om vet te verliezen tijdens een drieweeks trainingsprogramma.

De meeste mensen gaan er van uit dat onze genen verantwoordelijk zijn voor onze houding tegenover sporten, maar deze resultaten tonen duidelijk aan dat de omgeving een belangrijke rol speelt tijdens de zwangerschapsperiode. Als kan worden aangetoond dat het bij mensen ook zo werkt, zou het wel eens tot een effectieve strategie kunnen leiden om het wereldwijd probleem met overgewicht en obesitas aan te pakken.

Bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close