*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


HEKSENKAAS recept, weinig calorieën maar extra lekker.. Genieten!

0

Misschien heb je het zelf ooit wel eens geproefd: het ultieme recept, Heksenkaas! Het is een pittige groene dipsaus die naar prei en knoflook smaakt.. Heerlijk recept dat ooit is bedacht door een groenteboer uit Haaksbergen.

Deze dipsaus is heerlijk in een combinatie met toast of Bugles chips, maar daarnaast kan je het ook gewoon op brood smeren. Het is ook heel leuk om te serveren op een verjaardag of andere reden voor eenfeestje. Het minpunt van heksenkaas? Normaal zitten er enorm veel calorieën in en is het ook nog vrij duur.. Maar zoals je van ons gewend bent, het kan goedkoper, gezonder en ook nog eens lekkerder! Wij hebben het perfecte recept voor een imitatie heksenkaas. Een heerlijke dip met minder calorieën en daarnaast ook nog eens makkelijker te maken. Let op en probeer het thuis!

Wat heb je ervoor nodig?
150 gram kruidenkaas
30 gram prei, het lichtgroene gedeelte
60 gram (light) mayonaise
10 gram verse peterselie
Een snufje zout
Een snufje zwarte peper
Een paar druppeltjes citroensap
Poedersuiker (optioneel)

Om het te maken heb je ook nog een mes, snijplank, mengkom en een staafmixer nodig. Voor de kruidenkaas kun je eventueel de goedkope variant van Aldi gebruiken, genaamd Val Blanc. Boursin en Paturain zijn ook goed te gebruiken, deze zijn alleen wel duurder.

Het recept:
Nu natuurlijk het belangrijkste, hoe maak je nou die heerlijke heksenkaas? Je voegt gesneden prei en peterselie samen met mayonaise, dit meng je goed door elkaar. Daarna voeg je zout en citroensap toe en je pakt de staafmixer waarmee je het geheel door elkaar mist. Een beetje peper erbij voor de liefhebber en daarna doe je de kruidenkaas er doorhen en mix je het geheel tot een dipsaus.

Eventueel kan je een beetje poedersuiker eraan toevoegen voor de originele smaak. Dat was het was! Nu het allerbelangrijkste.. Genieten van jouw zelfgemaakte heksenkaas! Deel dit recept met vrienden en familie en smul samen van deze sensatie!

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close