*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Help, ik kan niet slapen!

0

Veel mensen hebben last van gebrek aan slaap. Zij liggen nachtenlang wakker en stappen de volgende dag gebroken het bed uit. Er zijn een aantal oplossingen om goede nachtrust te pakken. Ten eerste is de omgeving waarin je slaapt belangrijk. Het bed moet comfortabel zijn. Lig je altijd in het gat tussen twee matrassen? Kies dan voor een matrastopper. Verder moet de ruimte koel, donker en stil zijn. Gebruik het bed alleen om in te slapen en voer de dagelijkse activiteiten elders uit.

Geluid
Als je niet in een stille omgeving bent, kun je oordoppen gebruiken. Bij sommigen helpt het om vlak voor het slapen muziek te luisteren. Het is wel handig om van te voren een playlist aan te maken, voordat je wakker schrikt van een heftig nummer.
Comfort
Het probleem zit hem vaak ook in het bekende fenomeen ‘niet lekker liggen’. Woelen is gezond, maar het is vervelend als dit je uit je slaap houdt. Het is een aanrader om bij een beddenspeciaalzaak eens te kijken wat voor soort bed het beste bij je past. Probeer als je in bed ligt je volledig op de kleur zwart te concentreren. Dit geeft rust en uiteindelijk val je vanzelf in slaap. Ook werkt het om je even helemaal uit te rekken een boek te lezen of te mediteren.
Kleding
Draag comfortabele kleding. Het is goed om iets luchtigs aan te trekken. Naakt slapen blijkt ook heel gezond te zijn. Je lichaamstemperatuur moet ‘s nachts een aantal graden dalen, om de ultieme nachtrust te bereiken. Als het te warm is, geven je hersenen prikkels waardoor je wakker wordt. En dan zit je in principe weer in hetzelfde schuitje.
Technologie
Het helpt om alle technologie om je heen minstens één uur voor het slapen uit te zetten. Neem een lekker warm bad en drink een kopje thee. Poets je tanden en zet alles voor de volgende dag alvast klaar, zodat je je bed niet meer uit hoeft wanneer je er eenmaal in ligt.
Slaap-pro
Volg deze stappen en probeer de rust in jezelf te vinden. Bepaal zelf hoe laat je gaat slapen. Binnen no time ben jij een slaap-pro.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close