*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Helpt Apple Cider Vinegar echt bij het afvallen? (Videos)

0

Appelazijn bevat slechts ongeveer drie calorieën per eetlepel, wat erg laag is. Er zitten niet veel vitamines of mineralen in, maar het bevat wel een kleine hoeveelheid kalium. Appelazijn van hoge kwaliteit bevat ook enkele aminozuren en antioxidanten. Weinig voedingsmiddelen zijn zo legendarisch als de appel.

Dankzij de wijdverbreide beschikbaarheid lijkt het misschien geen erg exotisch fruit, maar het is nog steeds belangrijk voor mensen en culturen over de hele wereld – niet alleen als een gezond ingrediënt, maar als een mythologisch symbool (en ook een icoon van de wetenschap) ).

Een deel van de bekendheid van het fruit ligt in zijn veelzijdigheid. Van zijn zoete derivaten (zoals appelmoes en appelsap) tot de pittige (zoals appelazijn), dit juweeltje van de natuur heeft veel te bieden op het gebied van gezondheidsvoordelen. Wat betreft die azijn? Het is misschien een weinig bekende maar vitale manier om de kilo’s eraf te pellen.

Helpt appelazijn voor Gewichtsverlies?

Veel mensen willen weten of appelazijn echt helpt bij het afvallen. In één woord, ja. Wetenschappers hebben meer dan één theorie over de onderliggende biologische mechanismen, maar het korte antwoord is dat het een verschil maakt.

De kennis die we hebben opgedaan door wetenschappelijk onderzoek helpt een deel van de appelgeschiedenis te verklaren – het feit dat azijn uit appels in veel culturen, die eeuwen teruggaat, als medicinaal tonicum is gebruikt.

Studies met menselijke proefpersonen hebben aangetoond dat appelazijn niet alleen helpt bij het verminderen van het gewicht, het verlaagt ook lichaamsvet en serum triglyceriden (triglyceriden zijn het hoofdbestanddeel van de vetcellen van het lichaam).

Het onderzoek in kwestie komt uit een onderzoek onder 144 Japanse volwassenen met obesitas. Ze werden verdeeld in drie afzonderlijke groepen – een groep voegde een eetlepel appelazijn toe aan hun dagelijkse inname; één voegde twee eetlepels toe en de derde groep consumeerde een dagelijkse placebo.

De behandeling vond plaats gedurende een periode van 12 weken. Afgezien van het beperken van hoeveel alcohol ze dronken, werd de deelnemers niet gevraagd om iets anders aan hun dieet te veranderen of hun routines te oefenen.

De resultaten waren opvallend. Gemiddeld verloren leden van de groep die elke dag een eetlepel azijn dronk 2,6 pond, een afname van 0,7 procent in lichaamsvet en daalden de triglycerideniveaus met 26 procent – geen kleine prestatie.

De groep die het dubbele van de azijn consumeerde, zag echter nog indrukwekkendere resultaten – naast dezelfde daling van 26 procent in triglyceriden, verloren die deelnemers gemiddeld 3,7 pond en 0,9 procent van hun lichaamsvet.

Wat betreft degenen die alleen een placebo hadden, trad geen gewichtsverlies op. In feite, die deelnemers kwamen aan – gemiddeld 0,9 pond. Eén studie is goed, maar wetenschap vereist replicatie. Was het gewichtsverlies voordeel van de Japanse studie over obesitas slechts een toevalstreffer?

Helemaal niet, gedeeltelijk gebaseerd op het volgende: Qua metabolisme zijn mensen en muizen vrij gelijkaardig, dat is waarom de harige kleine jongens een grote rol spelen in veel voedingsstudies. Een apart, zes weken durend experiment (ook in Japan) toonde aan dat muizen ook gewichtsverlieseffecten ervaren door het toevoegen van appelazijn aan hun voeding.

De resultaten waren eigenlijk opmerkelijk vergelijkbaar met de menselijke proef; muizen die een hoge dosis azijn namen, wogen minder zwaar dan degenen die een lagere dosis namen, en beide groepen wonnen minder dan degenen die helemaal geen namen. Dit ondanks het feit dat elke groep hetzelfde vetrijke, calorierijke dieet kreeg.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close