Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Helpt het “buddy-systeem” echt om gewicht te verliezen?

0

Recent onderzoek suggereert dat de “buddy system” -benadering om af te vallen de deelnemers kan aanmoedigen om zich aan hun programma voor gewichtsverlies te houden en significante resultaten te behalen. Het verhoogt echter niet het moreel door een gevoel van kameraadschap bij te dragen aan mensen die proberen af ​​te vallen. In plaats daarvan inspireert het deelnemers door de prestaties van toppresteerders.

Een van de meest populaire doelen voor zelfverbetering is het afvallen. Veel mensen werken eraan tijdens het winterseizoen, zodat hun ideale strandlichaam klaar is als de zomer komt.

Er zijn veel manieren om af te slanken, zoals regelmatige lichaamsbeweging, een gezond dieet en reflexologie. Maar een groot aantal mensen geeft er de voorkeur aan zich in te schrijven voor een afslankprogramma met een “buddy system” -benadering van afvallen.

Het buddysysteem is een techniek die wordt gebruikt om de efficiëntie van twee personen te verbeteren door ze samen te laten werken. Het werkt volgens het principe dat individuen die hetzelfde doel delen, elkaar kunnen stimuleren om harder te werken wanneer ze als een geheel worden gecombineerd.

Het buddy-systeem van dichtbij bekijken in programma’s voor gewichtsverlies

Onderzoekers Kosuke Uetake aan de Yale University en Nathan Yang van McGill University in Canada evalueerden de impact van sociale interactie in een programma voor gewichtsverlies. Terwijl de meeste studies zouden kijken naar de hoeveelheid verloren gewicht door de deelnemers, concentreerde deze studie zich op hoe individuele deelnemers gewicht verloren tijdens hun deelname aan een commercieel programma voor gewichtsverlies.

De onderzoekers hebben hun gegevens getrokken uit een aanzienlijk gewichtsverliesprogramma in de Verenigde Staten. Het aantal deelnemers aan het programma bedroeg bijna twee miljoen.

Het niet nader genoemde gewichtsverliesprogramma implementeerde een caloriebudgetteringssysteem. Het verbood niet helemaal de consumptie van specifieke voedselgroepen, zodat de deelnemers elk voedsel konden eten dat ze wilden. De enige beperking was dat ze niet het totale aantal calorieën overschreden dat voor de dag was gebudgetteerd.

Het programma toonde niet alleen het gemiddelde gewichtsverlies bij een peer-groep, maar ook het hoogste gewichtsverlies dat individuele deelnemers verloren.

“Het gebruik van peer-effecten, ook wel bekend als het ‘buddy-systeem’, kan van invloed zijn op het gewichtsverlies,” merkte Uetake op. “Maar die peer-dynamiek kan zowel bemoedigende als ontmoedigende effecten hebben, dus het is belangrijk om te weten wat werkt en wat niet.”

De grootste gewichtverliezers inspireren andere mensen, maar groepsdruk heeft een negatieve impact
In hun paper bevestigden Uetake en Yang dat de presentatie van gemiddeld gewichtsverlies bij een peer group een negatief effect zou kunnen hebben op het feitelijke gewichtsverlies van een deelnemer. Als een deelnemer zijn of haar voortgang vergelijkt met die van leeftijdsgenoten, kan hij of zij het ontmoedigend vinden.

Aan de andere kant levert het bekendmaken van de resultaten van de toppresteerders in het programma voor gewichtsverlies een gunstig effect op. Deelnemers worden meestal geïnspireerd door mensen die de meest significante resultaten behalen.

“Ontmoetingsleiders kunnen de succesverhalen van toppresteerders gebruiken om inspiratie te geven aan de groep, en misschien vermijden om het succes van de algehele groep als benchmark te gebruiken,” merkte Yang op.

Hij voegde eraan toe dat de toezichthouders van commerciële programma’s voor gewichtsverlies de samenstelling van peer groups zouden moeten opzetten, zodat deelnemers meer baat zouden hebben bij de bemoedigende resultaten van toppresteerders. Omgekeerd moeten ze de blootstelling van deelnemers aan de ontmoedigende effecten van gemiddelde performers minimaliseren.

Bronnen:

HRZone.com

ScienceDaily.com

PubsOnline.Informs.org

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close