Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een nieuwsmail.
Schrijf u nu gratis in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Hersenen dikke mensen 10 jaar ouder dan die van slanke

0

Op MRI-scans is te zien dat de hersenen van mensen met overgewicht of obesitas eruit zien zoals die van tien jaar oudere slanke mensen.

Onze hersenen bestaan uit witte stof en grijze stof. De witte stof zorgt voor de communicatie tussen verschillende hersengebieden. Tot we ongeveer 40 jaar zijn neemt van het volume van de witte stof toe. Daarna neemt het weer af. Onze hersenen krimpen naarmate we ouder worden.

Britse en Amerikaanse onderzoekers hebben nu aangetoond dat die afname van het volume van de witte stof bij mensen met overgewicht veel sneller gebeurt dan bij slanke mensen. Aan het onderzoek namen 473 mensen tussen de 20 en 87 jaar deel. Zij werden onderverdeeld in twee categorieën op basis van hun BMI: 246 slanke mensen werden vergeleken met 227 mensen met overgewicht of obesitas. Op 40-jarige leeftijd waren de verschillen in het volume van de witte stof in de hersenen tussen slanke en dikke mensen het grootst.

De oorzaak daarvan is nog niet bekend. Het is mogelijk dat bepaalde genen zowel het krimpen van de hersenen als overgewicht veroorzaken. Maar het kan ook zo zijn dat veranderingen in de hersenen leiden tot overmatig eten. Het goede nieuws is dat de versnelde veroudering niet van invloed is op de cognitieve prestaties.

Op de foto is de witte stof (oranje) en de grijze stof (bruin) te zien: links van iemand van 56 jaar met een BMI van 19,5 en rechts van iemand van 50 jaar met een BMI van 43,4.

Bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close