*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Het blijkt dat tatoeages eigenlijk goed zijn voor je gezondheid

0

Hoewel tatoeages het onderwerp van controverse zijn geweest omdat ze uit de tegencultuur in de mainstream zijn gegleden, zo blijkt, kan het krijgen van meerdere tats eigenlijk goed zijn voor je immuunsysteem.

Het publiek heeft lang tatoeages verbonden met ziekte – een reputatie verdiend voor sleazy, onhygiënische, achterkamer tattoo shops die niet goed voor hun gereedschap zorgen. Maar een nieuwe studie van de Universiteit van Alabama heeft aangetoond dat het krijgen van meerdere tatoeages een onverwachte bonus heeft: een aanzienlijke boost voor het immuunsysteem.

Volgens onderzoekers, die vrijwilligers bestudeerden die hun eerste of daaropvolgende inkeringen door kunstenaars in winkels in Leeds en Tuscaloosa ontvingen, treden de voordelen op nadat het onderwerp zijn tweede tatoeage heeft ontvangen. Door meting van de deelnemers niveaus van het antilichaam immunoglobuline A, evenals de aanwezigheid van het stresshormoon cortisol, vonden onderzoekers iets belangrijks:

“Onder de deelnemers die hun eerste tatoeage hadden, veroorzaakten de escalerende cortisolspiegels een enorme afname van immunoglobuline A,” meldde Tech Times. “Maar voor degenen met meerdere tatoeages, hadden ze slechts lichte druppels immunoglobuline A-niveaus vóór en na de sessies. Onderzoekers suggereerden dat dit te wijten zou kunnen zijn aan een sterkere immuunrespons. ”

Na zo’n stressreactie door het lichaam keert het terug naar een vastgesteld evenwicht. Maar na het ontvangen van meerdere tatoeages – dit zijn herhaalde stressoren – worden de instelpunten van het lichaam verhoogd, wat suggereert dat het immuunsysteem sterker wordt. Immunoglobuline A is een van de beste afweermiddelen tegen gewone infecties zoals een gewone verkoudheid.

“Mensen met meer tattoo-ervaring hebben een statistisch kleinere afname van immunoglobuline A van voor tot na,” verklaarde Dr. Christopher Lynn, een universitair hoofddocent antropologie aan de Universiteit van Alabama.

Hoewel de studie beperkt in omvang was, met slechts 24 vrouwelijke en vijf mannelijke deelnemers tussen de leeftijd van 18 en 47, tonen de bevindingen veel belofte voor de studie van het immuunsysteem. De resultaten werden gepubliceerd in het American Journal of Human Biology.

bron:

theantimedia.org

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close