*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Het inademen van aromatische oliën kan je helpen vermoeidheid te verminderen, aldus nieuwe studie

0

Met alles wat er in de wereld gaande is, is het normaal dat je je moe en overweldigd voelt. Dit lijkt in het begin misschien normaal, maar het kan een toestand veroorzaken die bekend staat als centrale vermoeidheid, waarbij een persoon niet in staat is mentale en fysieke taken te volbrengen. Gelukkig hebben onderzoekers een eenvoudige manier gevonden om centrale vermoeidheid op natuurlijke wijze te verlichten. In de studie van wetenschappers van de Beijing University of Chinese Medicine en de Dali University in China, waren ze in staat om een ​​samengestelde essentiële olie van verschillende planten te formuleren die lichamelijke en geestelijke gezondheidsvoordelen opleverden voor ratten met centrale vermoeidheid.

Centrale vermoeidheid is vaak het gevolg van de disfunctie van het centrale zenuwstelsel. Mensen met deze aandoening vertonen geen cognitief falen of motorische zwakte. Ze vertonen echter meestal tekenen en symptomen zoals vermoeidheidsgevoel, zwakte van fysiek functioneren, lage efficiëntie tijdens mentale taken, angst en depressie. De complexe staat van centrale vermoeidheid kan worden veroorzaakt door zware fysieke en mentale taken, zoals slaapgebrek. De ontwikkeling van deze aandoening is ook geassocieerd met lage niveaus van neurotransmitters zoals serotonine en dopamine. Ontspanningstherapie en voldoende zuurstof kunnen enkele symptomen van centrale vermoeidheid verbeteren. Er was echter nog geen effectieve interventie voor centrale vermoeidheid voorafgaand aan deze studie.

Aromatherapie staat bekend om zijn voordelen op het gebied van fysieke en mentale gezondheid. Het wordt vaak gebruikt als een natuurlijke remedie voor slaapproblemen, depressie en stress. Bovendien is aangetoond dat het het welzijn van kankerpatiënten verbetert, vooral bij degenen die radiotherapie hebben ondergaan. Hoewel er al studies zijn over de voordelen van etherische oliën bij uitbranden en mentale vermoeidheid, is er beperkt onderzoek naar hun mogelijke gebruik bij het verlichten van centrale vermoeidheid.

In deze studie van BMC Complementary and Alternative Medicine formuleerden de onderzoekers een samengestelde essentiële olie uit de etherische oliën van negen verschillende planten. Deze omvatten Indiaas sandelhout (Santalum album), bittere sinaasappel (Citrus aurantium), citroen (Citrus limonum), gom benjamin (Styrax benzoin), grapefruit (Citrus paradisi), pepermunt (Mentha piperata), Acori tatarinowii, Rhodiola crenulata en theeplant (Camellia sinensis). Vervolgens bepaalden ze de effecten op ratten met centrale vermoeidheid als gevolg van chronisch slaaptekort met behulp van verschillende tests.

De onderzoekers evalueerden de effecten van de samengestelde etherische olie op de fysieke prestaties door middel van een met gewicht belaste gedwongen zwemtest. Na inhalatie van de etherische olie vertoonden de ratten significante verbeteringen in hun zwemtijd. Dit suggereert dat behandelde ratten een beter uithoudings- en fysieke functie hadden. Ondertussen, voor het beoordelen van angst en cognitieve prestaties, gebruikte het team een ​​open veldtest en het verhoogde plus-doolhof. De resultaten van deze onderzoeken toonden aan dat behandelde ratten verbeteringen in depressie en angstachtig gedrag ervoeren. Ze hadden ook betere emoties, ruimtekennis en beslissingsvermogen.

Uit deze resultaten concludeerden de onderzoekers dat de samengestelde etherische olie die ze hebben geformuleerd kan worden gebruikt om centrale vermoeidheid te verbeteren. Dit komt door het vermogen om zowel fysieke als mentale functies te verbeteren.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close