*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Het is bewezen: Van een appel per dag leef je langer

0

Je hoort het al jaren: ‘an apple a day keeps the doctor away’. Onderzoekers van de universiteit van West-Australië besloten om hier concrete bewijzen aan te hangen. Uit de resultaten van hun onderzoek blijkt dat mensen die dagelijks een appel eten, het risico op vroegtijdige dood met 35 procent verkleinen.

In Australië is onderzoek naar antioxidanten niet uniek. Het landbouwministerie van West-Australïe bundelde alle bevindingen rond appels voor een onderzoek met de universiteit van West-Australië. 1.500 vrouwen werden in een studie gedurende vijftien jaar gevolgd. Vanaf hun 70e levensjaar werd vijftien jaar lang hun consummatie van appels onderzocht. Het resultaat? Wie dagelijks 100 gram appel eet, gelijk aan ongeveer een appel, heeft een hogere levensverwachting. Het risico op vroegtijdige dood werd daarbij verminderd met 35 procent.

Jonathan Hodgson van de School of Medicine and Pharmacology aan de West-Australische universiteit benadrukt dat men ander fruit niet links moet laten liggen. Ook andere fruitsoorten dragen met hun antioxidanten bij tot een betere gezondheid.

Appelvezels zouden bijdragen tot een lagere cholesterol, een betere bloeddruk en een verminderd risico op kanker. Ze bevatten verder ook magnesium, kalium, vitamine C en flavonoïden. De flavanoïden hebben een antioxiderende werking, waarbij ze een lager risico op hart- en vaatziekten met zich meebrengen. Ze zitten vooral in de schil van de appel.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close