*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Het JoJo-effect

0

Mensen die een crashdieet volgen, kennen het jojo-effect: nadat ze in korte tijd veel afgevallen zijn, komen de kilo’s er langzaam weer bij en na een tijdje weeg je vaak nog meer dan voor het dieet.

Wie een aantal weken een crashdieet volgt en dagelijks bijvoorbeeld slechts 800 caloriën of minder binnen krijgt, verlaagt zijn basisverbranding; het lichaam gaat over in de spaarstand en verbruikt minder energie. Als je daarna weer normaal gaat eten, ontstaat er een energieoverschot dat zo goed als zeker een gewichtstoename betekent. Het bekende jojo-effect.

Tips tegen het jojo-effect

Wetenschappers zijn achter het geheim gekomen tegen het jojo-effect. Door een groot Amerikaans onderzoek hebben deelnemers aan het National Weight Control Registry,http://www.nwcr.ws/research/ , aangetoond hoe je op de lange termijn op gewicht kunt blijven.

78% ontbijt dagelijks

Mensen die uitgebreid ontbijten blijken alerter te zijn. Je voorkomt dat je later in de ochtend een onbedwingbare trek krijgt. Belangrijk is wat je als ontbijt eet. Het advies is om kwark met vers fruit of een mix van noten en zemelen te eten.

90% doet gemiddeld een uur sport per dag

Uit de evaluatie van het National Weight Control Registry bleek dat 90% van de personen die op gewicht blijven dagelijks aan beweging doen. Als je niet direct naar de sportschool wilt dan kan je gaan wandelen, kleine oefeningen thuis of gaan fietsen. Ik fiets elke dag naar mijn werk en neem de trap. Opvallend is dat 62% minder dan 10 uur TV per week kijkt. Tips om te bewegen: neem eens de trap. Ga wandelen of fietsen naar je werk. Koop een hometrainer. Zet je sportschoenen bij de voordeur.

75% gaat regelmatig op de weegschaal staan

Wie regelmatig zijn gewicht controleert, blijft eerder slank. Eén of twee keer per week is voldoende. Het geeft je de mogelijkheid om kleine uitglijders snel te herkennen en te compenseren door extra sport of tijdelijk slechts groenten en fruit te eten.

Stop met het jojo-effect: neem dagelijks een ontbijt, beweeg meer en hou je uitglijders in de gaten.

Waarom een dieet niet werkt: Als van alle diëten in de wereld er ook maar één werkte, dan zouden alle problemen met voeding meteen zijn opgelost. In feite wordt het probleem alleen maar groter. Meer mensen hebben last van overgewicht of voelen zich ongezond.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close