*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Het kruidenextract van de stekelige Tara boom is giftig voor kankerstamcellen, verbetert de effectiviteit van conventionele behandelingen

0

Enkele van de meest effectieve kankerbestrijdende stoffen worden in planten gevonden. Onderzoekers uit Colombia onderzochten de antitumoractiviteiten van extracten verkregen van Caesalpinia spinosa, beter bekend als Tara, om te zien of ze kunnen worden gebruikt als een adjuvans voor conventionele chemotherapie medicijnen. Hun bevindingen werden gepubliceerd in The American Journal of Chinese Medicine.

Stamcellen van kanker (CSC) zijn het primaire celtype dat verantwoordelijk is voor metastase en terugval. ABC-transporters zijn integrale membraaneiwitten die betrokken zijn bij de translocatie van substraten door membranen; er wordt aangenomen dat ze CSC beschermen tegen chemotherapeutische middelen, zoals doxorubicine.

C. spinosa-extracten (P2Et) bleken long- en miltmetastase te verminderen bij muizen getransplanteerd met borstkankercellen. Dit suggereert dat P2Et significante antitumoractiviteit tegen CSC’s heeft.

De onderzoekers hebben P2Et grondig gekarakteriseerd met behulp van HPLC / MS. Ze evalueerden de cytotoxiciteit van P2Et met behulp van een MTT-test in menselijke en muizencellijnen met verschillende resistentieprofielen, door Pgp-overexpressie te meten of door verrijking in stamcellen van kanker te beoordelen.

Bovendien evalueerden ze het synergetische effect van P2Et met doxorubicine in vitro met behulp van verschillende cellijnen en in vivo met muizen getransplanteerd met TS / A-cellen – een zeer resistente cellijn – en verrijkt met CD44 + CD24low /? CSC.

De onderzoekers vonden 13 gallotannines in de chromatografische vingerafdruk van P2Et. Ze ontdekten ook dat P2Et cytotoxisch was voor cellen, ongeacht hun resistente fenotype.

Bovendien had P2Et een synergetisch effect met doxorubicine in resistente cellijnen. P2Et vertoonde ook complementaire activiteiten, zoals medicijneffluxomkering en antioxidantactiviteit.

In vivo verhoogde P2Et muizenoverleving in een TS / A-borstkankermodel geassocieerd met vergroting van de expressie van calreticuline-eiwit.

Op basis van deze resultaten concludeerden de onderzoekers dat P2Et kan worden gebruikt als adjuvans bij conventionele chemotherapie om tumoren te behandelen met een multi-medicijnresistent (MDR) fenotype of met een hoge frequentie van CSC.

Kankerbestrijdende planten

Planten bevatten antioxidanten en ontstekingsremmende verbindingen die kunnen worden gebruikt om de ontwikkeling van kanker en andere ziekten te voorkomen. Ondanks de steeds groeiende hoeveelheid bewijs die de werkzaamheid van plantaardige stoffen bij de bestrijding van kanker ondersteunt, geloven de meeste mensen alleen in de voordelen van chemotherapie.

Het toevoegen van plantaardig voedsel dat bekende antikankerverbindingen bevat aan uw dieet is een goede manier om uzelf tegen deze vreselijke ziekte te beschermen. Hier zijn enkele kruiden die volgens studies krachtige anti-kanker eigenschappen hebben.

Aloë vera – Aloë vera wordt gebruikt om brandwonden, vlekken en littekens te behandelen. Het is ook een uitstekende aanvulling op smoothies – de smaak is niet merkbaar – en kan helpen weefselschade te genezen die wordt veroorzaakt door radiotherapie of chemotherapie.
Kliswortel – Kliswortel is inheems in Noord-Azië en Europa. In de oude Chinese geneeskunde wordt kliswortel gebruikt om geslachtsziekten, nierproblemen, huidaandoeningen en ademhalingsproblemen te behandelen. In middeleeuws Europa werd het gebruikt om jicht, longontsteking en artritis te behandelen. Recente studies tonen aan dat kliswortel kankerverwekkende toxines kan verwijderen die zich ophopen in het spijsverteringskanaal wanneer bepaalde voedingsmiddelen niet goed worden verteerd. Kliswortel is ook opgenomen in verschillende kruidenformuleringen tegen kanker, zoals de kruidenthee Flor-Essence en Essiac.
Paardebloem – Paardebloembladeren worden al lang gebruikt door beoefenaars van de Chinese geneeskunde en Ayurvedische genezers om abcessen, waterretentie, tumoren en cysten te behandelen. Een studie uit 2008 toonde aan dat paardenbloemextracten antikankerverbindingen bevatten die de groei van borstkankercellen en de invasie van prostaatkankercellen kunnen stoppen. Paardebloemwortelextracten kunnen ook de proliferatie van borstkankercellen remmen.
Gember – In veel Aziatische landen, vooral in India, is gember een vast onderdeel van het dieet van mensen. Het is geen toeval dat India een van de laagste kankercijfers van alle landen ter wereld heeft. Gingerol, de actieve component van gember, staat bekend om zijn vermogen om de ontwikkeling van bepaalde vormen van kanker, zoals eierstok- en darmkanker, te behandelen en te voorkomen.
Kurkuma – Kurkuma komt oorspronkelijk uit India en Zuidoost-Azië. Recente studies tonen aan dat curcumine, het actieve ingrediënt van kurkuma, potentieel tegen kanker heeft. Curcumine kan de dood van kanker veroorzaken zonder gezonde cellen te beschadigen. Bij orale toediening aan laboratoriumratten is aangetoond dat kurkuma maag-, long-, darm-, borst- en huidkanker voorkomt.

Kanker duurt meestal jaren om zich te ontwikkelen, dus voorkomen is beter dan elke behandeling. Vermijd alle bekende kankerverwekkende stoffen zoals tabak, alcohol, bewerkte voedingsmiddelen en blootstelling aan schadelijke chemicaliën, en voeg enkele van deze kankerbestrijdende planten toe aan uw dieet.

Bronnen:

Science.news

NaturalOn.com

TheTruthAboutCancer.com

NCBI.NLM.NIH.gov 1

NCBI.NLM.NIH.gov 2

NCBI.NLM.NIH.gov 3

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close