*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Het slechtste voedingsadvies in de geschiedenis? Hier zijn de Top 5 kanshebbers

0

Voedingsgeschiedenis zit vol met onzin.
Mensen zijn geadviseerd om allerlei vreemde dingen te doen die het gezond verstand uitdagen.
Sommige van deze dingen zijn niet alleen nutteloos, maar potentieel schadelijk. Het slechtste deel … veel van dit verkeerde advies wordt nog steeds gepusht.

Hier zijn de top 5 kanshebbers voor het slechtste dieetadvies in de geschiedenis.

1. Gooi de eierdooiers weg, het meest voedzame deel van het ei

Eieren behoren tot de meest voedzame voedingsmiddelen op aarde.

Denk er eens over na … de voedingsstoffen in een heel ei bevatten alle bouwstenen die nodig zijn om van een enkele bevruchte cel een hele babykip te maken.

Er is maar één probleem … de dooiers bevatten ook veel cholesterol.

Omdat eierdooiers veel cholesterol bevatten, geloofden mensen dat ze cholesterolgehaltes in het bloed zouden verhogen. Om deze reden bevelen reguliere voedingsprofessionals vaak aan dat we onze eiconsumptie beperken tot 2-6 hele eieren per week.

De meesten van hen zeggen echter dat we meer eieren kunnen eten dan dat … zolang we ervoor zorgen dat we de dooiers weggooien.

Dit is zo’n beetje het ergste wat je kon doen, omdat de dooiers bijna alle voedingsstoffen bevatten. De blanken zijn meestal alleen eiwitten.

Veel onderzoeken hebben gekeken naar de consumptie van hele eieren en bloedcholesterol … bij 70% van de mensen hebben eieren geen effect op het cholesterolgehalte.

Bij de andere 30% (hyperresponsers genoemd) verhogen eidooiers HDL (het goede) cholesterol en veranderen de LDL-deeltjes in de grote, donzige soort … die niet schadelijk is.

Ik heb trouwens in veel onderzoeken, waarvan sommige honderdduizenden mensen omvatten, gekeken naar de consumptie van hele eieren en het risico op hartaandoeningen bij gezonde mensen en vonden geen verband tussen de twee.

Laten we bovendien niet vergeten dat eieren veel geweldige voordelen hebben.

Ze zitten boordevol hoogwaardige eiwitten, gezonde vetten, vitamines, mineralen en antioxidanten … bijna elke voedingsstof die je lichaam nodig heeft.
Ze zijn zeer hoog in choline, een brein voedingsstof die 90% van de mensen niet genoeg van krijgen.
Ze bevatten Luteïne en Zeaxanthine, krachtige antioxidanten die zeer beschermend zijn voor de ogen en het risico op verschillende oogziekten verlagen).
Eieren behoren ook tot de meest gewichtsverliesvriendelijke voedingsmiddelen die je kunt eten. Het vervangen van een ontbijt op basis van granen door eieren kan de volheid verhogen en ervoor zorgen dat je minder eet, waardoor je gewicht verliest.

Om het helemaal af te maken, zijn eieren goedkoop, gemakkelijk te bereiden en smaken ze geweldig.

Echt … hele eieren zijn vrijwel het perfecte voedsel in de natuur. Het weggooien van de dooier is de absolute ergste wat je kon doen.

Bottom Line: eigeel behoren tot de meest voedzame voedingsmiddelen op de planeet. De cholesterol in hen verhoogt niet het slechte cholesterol in het bloed, of het risico op hart- en vaatziekten.

2. Iedereen moet een vetarm, koolhydraatrijk dieet eten … zelfs diabetici

Het was oorspronkelijk gebaseerd op een paar slecht uitgevoerde observationele studies, dierexperimenten en verkeerde politieke beslissingen.

Hoewel er op dat moment geen aanwijzingen waren dat verzadigd vet hartziekten veroorzaakte (en dat er nog steeds niet is), waren sommige wetenschappers ervan overtuigd dat het schadelijk was en dat een vetarm dieet hartziekten zou voorkomen.

Dit is al decennia lang de officiële positie van de regeringen en reguliere gezondheidsorganisaties over de hele wereld. Tegelijkertijd zijn de percentages obesitas en type 2 diabetes omhooggeschoten.

Sindsdien zijn er veel massieve onderzoeken uitgevoerd naar het vetarme dieet.

Het grootste en duurste dieetonderzoek in de geschiedenis, The Women’s Health Initiative, verdeelde 48.835 vrouwen in groepen … de ene at een vetarm dieet, de andere groep bleef het standaard westerse dieet eten.

Na 7,5-8 jaar was er slechts een gewichtsverschil van 0,4 kg (1 pond!) En was er geen vermindering van hartaandoeningen of kanker.

Veel andere studies hebben tot dezelfde conclusie geleid … het dieet dat nog steeds wordt aanbevolen door de mainstream werkt gewoon niet.

De waarheid is dat het vetarme dieet een ellendige mislukking is. Bijna elke keer als het wordt afgezet tegen een ander soort dieet in een studie, verliest het.

Zelfs diabetici is geadviseerd om dit soort dieet te volgen … de “carb up and shoot up” -strategie die niemand ten goede komt, behalve de farmaceutische bedrijven.

Het is een eenvoudig biochemisch feit dat koolhydraten de bloedsuikerspiegel verhogen. Dit houdt de diabetespatiënten afhankelijk van bloedsuikerverlagende medicijnen.

Hoewel vetarme diëten goed kunnen zijn voor gezonde mensen, zijn ze een complete ramp voor mensen met obesitas, metabool syndroom en type 2 diabetes.

Verschillende onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat vetarme diëten sommige van de belangrijkste risicofactoren voor metabool syndroom en hartaandoeningen nadelig kunnen beïnvloeden. Ze kunnen triglyceriden verhogen, HDL verlagen en kleine, dichte LDL-deeltjes verhogen.

Het is tijd voor de mainstream om de belachelijke vetarme rage te stoppen en zich te verontschuldigen voor alle verschrikkelijke schade die het in de afgelopen decennia heeft aangericht.

Kortom: Het vetarme dieet is een miserabele mislukking. Het is in elke grote studie mislukt, maar wordt nog steeds aanbevolen door overheden en voedingsorganisaties over de hele wereld.

3. Een calorie is een calorie … Voedselkwaliteit is minder belangrijk

De overmatige focus op calorieën is een van de grootste fouten in de voedingsgeschiedenis.

Het is de mythe dat het de calorische waarde van voedingsmiddelen is die het belangrijkst is, niet het voedsel waar de calorieën vandaan komen.

De waarheid is dat calorieën belangrijk zijn, maar dat betekent niet dat we ze moeten tellen of ons er zelfs bewust van moeten zijn. Mensen wisten de gezondste en slankste manier voordat ze wisten dat calorieën bestonden.

Het is belangrijk om te beseffen dat verschillende voedingsmiddelen verschillende effecten hebben op de hormonen en hersencentra die bepalen wat, wanneer en hoeveel we eten … evenals het aantal calorieën dat we verbranden.

Hier zijn twee voorbeelden van waarom een ​​calorie GEEN calorie is:

Eiwit: het eten van een eiwitrijk dieet kan de stofwisseling met 80-100 calorieën per dag stimuleren en de eetlust en onbedwingbare trek aanzienlijk verminderen. Eiwitcalorieën hebben een ander effect dan koolhydraat- of vetcalorieën.
Verzadiging: veel onderzoeken tonen aan dat verschillende voedingsmiddelen verschillende effecten hebben op gevoelens van volheid. Je hebt veel minder calorieën nodig om je vol te voelen met eieren of gekookte aardappelen, vergeleken met donuts of ijs.
Er zijn veel meer voorbeelden van voedingsmiddelen en macronutriënten die enorm verschillende effecten hebben op honger en hormonen.

De mythe dat calorieën het enige zijn dat belangrijk is voor gewicht (en gezondheid) is helemaal verkeerd.

Kortom: Het idee dat calorieën belangrijker zijn dan voedselkwaliteit is een grote fout. Verschillende voedingsmiddelen beïnvloeden rechtstreeks de hormonen en hersencentra die onze eetgewoonten beheersen.

4. Gebruik meervoudig onverzadigde plantaardige oliën voor het koken

We worden vaak geadviseerd om zaad- en plantaardige oliën te consumeren die veel onverzadigde vetten bevatten.

Van deze oliën, waaronder soja-, maïs-, canola- en katoenzaadolie, is in sommige onderzoeken aangetoond dat ze het cholesterolgehalte verlagen.

Maar … als iets cholesterol verlaagt, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat het hartziekten zelf voorkomt.

Cholesterol is een risicofactor, maar het zijn de harde eindpunten (zoals hartaanvallen en overlijden) die er echt toe doen.

Er zijn eigenlijk een aantal onderzoeken die aantonen dat deze oliën, ondanks het verlagen van cholesterol, het risico op hartaandoeningen kunnen verhogen.

Bovendien zijn deze oliën om een ​​aantal andere redenen schadelijk.

Ze zitten boordevol meervoudig onverzadigde vetten … maar de meeste zijn Omega-6-vetzuren.

Mensen moeten Omega-6- en Omega-3-vetzuren in een bepaalde balans eten, wat momenteel ver weg is omdat mensen zoveel van deze oliën eten.

Het eten van een dieet met veel Omega-6 vetzuren en weinig Omega-3 vetzuren kan bijdragen aan ontstekingen in het lichaam, maar ontsteking is een van de belangrijkste oorzaken van bijna elke chronische, westerse ziekte.

Deze vetzuren worden ook opgenomen in celmembranen, maar meervoudig onverzadigde vetten kunnen reageren met zuurstof en vrije radicale kettingreacties in de celmembranen veroorzaken, die belangrijke moleculen zoals eiwitten of DNA kunnen beschadigen.

Bovendien … wat de meeste mensen zich niet realiseren, is dat vanwege de manier waarop deze oliën worden verwerkt (waarbij hoge hitte en het giftige oplosmiddel hexaan betrokken zijn), ze worden geladen met transvetten.

Uit een onderzoek naar canola- en sojaolie dat in de VS wordt verkocht, bleek zelfs dat 0,56 tot 4,2% van de vetzuren daarin transvetten waren!

Veel zogenaamde “experts” vertellen mensen eigenlijk om met deze oliën te koken … wat een vreselijk idee is, omdat meervoudig onverzadigde vetten erg gevoelig zijn voor hitte en schade.

Kortom: Mensen zijn geadviseerd om oliën te consumeren die vol zitten met Omega-6-vetzuren en transvetten. Deze oliën zijn zeer schadelijk, maar worden nog steeds aanbevolen door veel voedingsprofessionals.

5. Vervang natuurlijke boter door verwerkte, transvet geladen Margarine

De reguliere voeding heeft veel dingen verkeerd gedaan.

Maar … het vreselijke advies om natuurlijke boter te vervangen door bewerkte margarine kan het ergste zijn.

Serieus … kijk maar eens naar de ingrediëntenlijst voor margarine.

Dit spul is geen voedsel, het is een combinatie van chemicaliën die eruit zien en smaken als voedsel.

Margarine verhoogt, niet verrassend, het risico op hartaandoeningen in vergelijking met boter.

Hetzelfde kan gezegd worden over plantaardige oliën … meerdere onderzoeken tonen aan dat ze bijdragen aan hartziekten en mensen doden.

De studies zeggen dat deze verwerkte vetten en oliën het risico op hartaandoeningen verhogen, dus het is logisch dat we ze moeten vermijden als we geen hartaandoeningen willen krijgen.

Het is een no-brainer, toch?

Nou, blijkbaar niet … de reguliere voedingsorganisaties vertellen ons nog steeds dat we ze moeten opeten, hoewel deze onderzoeken al vele jaren bestaan.

Ze snappen het gewoon niet. Wanneer we traditionele voedingsmiddelen zoals boter en vlees vervangen door bewerkte pseudo-voedingsmiddelen, worden we dik en ziek.

Hoeveel artsen, voedingsdeskundigen, promovendi en tientallen jaren werk zijn er nodig om dat uit te zoeken?

Bronnen:

eatlocalgrown.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close